© Tp

Man die omkwam in Brustem is Truienaar van 70 jaar, geen sporen van geweld of aanrijding

Sint-Truiden -

In Brustem (Sint-Truiden) is in de nacht van zondag op maandag een 70-jarige man uit Sint-Truiden overleden op de Luikersteenweg. De autopsie van maandag wees uit dat er geen kwaad opzet in het spel is. Het gaat om een natuurlijk overlijden.

Phillip Pergens, Jozef Croughs en Olivier Simons

Vlak voor zijn overlijden hadden voorbijgangers de man nog zien wandelen langs de Luikersteenweg. Rond 1.30 uur werd hij op de grond aangetroffen door een getuige, die alarm sloeg. Omstaanders probeerden hem nog te reanimeren terwijl de ambulanciers en een mugarts ter plaatse snelden. Zij namen de reanimatie over, maar konden de man niet meer redden. Hij stierf ter plaatse.

“Omdat de man geen identificatiegegevens bij zich had, was zijn identiteit in eerste instantie nog niet bekend”, zegt Marijke Teunis van het parket Limburg. “Intussen kon hij geïdentificeerd worden. Het gaat om een 70-jarige man uit Sint-Truiden.” Na het onderzoek van het labo werd er niet uitgegaan van kwaad opzet. Er waren ook geen uiterlijke sporen van een aanrijding. Om meer duidelijkheid te bieden over de doodsoorzaak en de identiteit van de man werd maandag een autopsie uitgevoerd. Zij bevestigen dat het om een natuurlijk overlijden gaat.”

Blauwe lichten

Buurtbewoner en gepensioneerd bakker Paul Vanderbemden werd wakker door de blauwe lichten in zijn kamer. Hij kroop meteen uit zijn bed en zag aan zijn raam de mugarts, ambulance, politie en brandweer staan. “Er zijn vaker controles hier, dus ik ging weer slapen”, vertelt hij. “Maar de lichten bleven aan. Ik stak in mijn pyjama de straat over en zag dat de brandweer een scherm opstelde. Ik kon niets zien, maar ik vernam wel dat er een man aangetroffen was naast de rijweg. Het was toen niet duidelijk of hij aangereden was, gedumpt of iets gekregen had. Hij zou ook geen identiteitskaart of papieren op zak gehad hebben. Maar het feit dat er een scherm geplaatst werd, was wel een teken dat geen hulp meer heeft kunnen baten.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer