Pasqualina Salandra schreef een open brief aan de man (rechts) die inreed op carnavalisten in Strépy.
Volledig scherm
PREMIUM
Pasqualina Salandra schreef een open brief aan de man (rechts) die inreed op carnavalisten in Strépy. © Photo News / Facebook

Vrouw die haar man verloor bij carnavalsdrama in Strépy, schrijft open brief aan doodrijder

De man die bijna anderhalf jaar geleden zes carnavalisten doodreed in het Waalse Strépy-Bracquegnies, is al weer thuis. Met een enkelband weliswaar, maar voor Pasqualina Salandra is het te veel om te behappen. Ze raakte zwaargewond bij het drama, haar man is één van de doden. “De dader kan zijn mama nu omhelzen”, schrijft ze in een open brief. “Mijn zoontje krijgt die kans niet meer. Zijn papa is dood.”

18 reacties

  • Frank De Rycke

    9 maanden geleden
    En dit noemt men dan prachtig werk van justitie ... waar slachtoffers en familie aan hun lot worden over gelaten , niet moeilijk dat de mensen jullie allemaal beu geraken en allengs om minder respect tonen tegenover al die ministers die telkens beloven maar waar niks veranderd !!
  • Johny vanderlinden

    9 maanden geleden
    Mijnheer krijgt een advocaat ter beschikking, mevrouw de miserie, en das bij alles zo als het gerecht er bij betrokken word, en geen enkele, geen enkele politieker veranderd daar iets aan.
  • Evan De Jongh

    9 maanden geleden
    Tegen dat de rechtszaak begint heeft hij zijn leven gebeterd, is het een engeltje geworden, heeft hij ontzettend veel spijt van wat er gebeurt is, wou hij dat hij de tijd kon terugdraaien, bla bla bla. Met een goede advocaat komt hij er wel goedkoop vanaf, ze kunnen die carnavalisten nog de schuld geven. En zijn familie zal wel getuigen hoe hij er al van afgezien heeft en wat voor een heilige hij nu geworden is.Als hij ook wagen nodig voor werk zal rijverbod niet mogen van rechter.
  • Jan Voet

    9 maanden geleden
    Men kan zich ook de vraag stellen waarom die man nog geen proces heeft gekregen met allicht een gepaste straf. Iemand eindeloos in de gevangenis houden zonder veroordeling is ook niet ideaal.
  • Sofie Vanderhoogerheide

    9 maanden geleden
    In de VS moet een gevangene aan de staat betalen als hij vrijkomt voor zijn volledige straf heeft uitgezeten. Dat zou men hier ook moeten invoeren, ook voor wij vrijkomt met een enkelband .