© ATV

Politie zoekt twee verdachten voor zware valpartij van Antwerpenaar (36) op Gentse Feesten: “Zijn toestand is nog steeds precair”

Politie en parket zijn op zoek naar twee personen die ervan worden verdacht opzettelijke slagen en verwondingen te hebben toegediend aan de Antwerpse ondernemer Geoffrey Ibens (36) en zijn vriendin tijdens de Gentse Feesten. Ibens kwam daarbij zwaar ten val en belandde in coma. Hij is ondertussen ontwaakt maar is er nog slecht aan toe. “We geloven in gerechtigheid en in de verantwoordelijkheidszin van de mensen die de daders kennen”, reageert de familie van Geoffrey.

dvd/sare

“Op vrijdag 21 juli 2023 omstreeks 00.39 uur kwam het tot een woordenwisseling met trek- en duwwerk tussen twee koppels in de Onderstaat in Gent”, zegt de politie. De 36-jarige Geoffrey Ibens, een Antwerpse ondernemer, kwam daarbij zwaar ten val. “Zijn toestand is nog steeds precair.” Ibens is ondertussen wel ontwaakt uit zijn coma, aan VTM Nieuws zei zijn moeder dat Ibens nog heel verward is.

LEES OOK. Vrienden zetten steunactie op voor Antwerpenaar Geoffrey die op Gentse Feesten in coma belandde: “Willen dat hij beseft dat hij geliefd is”

Na de feiten wandelden beide verdachten weg in de richting van de Belfortstraat.

Verdachte 1 is een man van ongeveer 20 à 25 jaar oud en 1m85 lang. Hij heeft kort donker haar en spreekt met een Gentse tongval. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een witte hoodie van het merk Champion, een zwarte broek en witgrijze sneakers.

Verdachte 2 is een vrouw van ongeveer 20 jaar oud. Ze heeft lichtbruin halflang haar, gedragen in een middenstreep. Ze droeg een lichtblauwe sweater, een zwarte schoudertas en witte sneakers van het merk Nike.

Aan het koppel wordt gevraagd om zich te melden bij de politie. “Het kan zijn dat zij de ernst van de feiten niet correct hebben ingeschat”, zegt de politie.

Hebt u meer informatie over deze feiten, neem dan contact op met de speurders via opsporingen@police.belgium.eu of via het gratis nummer 0800/30.300. U kunt de speurders ook bereiken via dit tipformulier.

Familie: “We geloven in gerechtigheid”

De familie van Geoffrey ‘Geoff’ Ibens hoopt dat de daders snel gevat worden. “We vertrouwen op politie en justitie”, zegt vader Peter. “We doen een oproep aan mensen die de daders kennen om dit te melden aan de onderzoekers. We geloven in gerechtigheid en in de verantwoordelijkheidszin van de mensen die de daders kennen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER