radio2

Pukkelpop-ticket geeft recht op vier gratis tickets voor De Lijn

Wie een geldig Pukkelpop-ticket heeft, krijgt vier tickets die geldig zijn op het hele netwerk van De Lijn om naar het festival te komen of weer naar huis te gaan. De tickets moeten wel eerst geactiveerd worden met de code op het festivalticket. Daarnaast zijn er ook gratis pendelbussen tussen het station van Hasselt en Kiewit. Tot slot rijden er ook nachtbussen naar 37 Limburgse gemeenten.

Wie een festivalticket heeft gekocht voor Pukkelpop heeft vanaf dit jaar recht op vier gratis tickets voor het volledige netwerk van De Lijn. De tickets zijn bedoeld om naar of van Hasselt of Kiewit te reizen.

Het gaat om digitale tickets, ze moeten geactiveerd worden vooraleer ze gebruikt kunnen worden op de bus of de tram. De activatiecode en de uitleg om de tickets te gebruiken staan op het festivalticket.

Pendel- en nachtbussen

Daarnaast voorzien De Lijn en Pukkelpop ook gratis pendel- en nachtbussen. De pendelbussen rijden tot 5 uur 's morgens tussen het station van Hasselt en Kiewit.

Dankzij de provincie en 37 Limburgse gemeenten rijden er na elke festivaldag ook gratis nachtbussen op 16 lijnen. Wie in een van de deelnemende gemeenten woont, kan zo gratis een nachtbus nemen, op vertoon van het festivalbandje.

Alle info over de vier kosteloze tickets en de pendel- en nachtbussen is terug te vinden op deze website. Daar zijn alle lijnen en dus de deelnemende gemeenten voor de nachtbussen terug te vinden.

The Buzz

Op de festivalweide staat er ook een oude bus van De Lijn, die versierd is met graffiti. "Dit jaar is "The Buzz", zoals we het noemen, terug", zegt Frederik Luyten van Pukkelpop. "Vorig jaar was die er niet. Festivalgangers moeten er zeker eens gaan kijken, want daar gebeurt van alles."

"The Buzz" op het festivalterrein van Pukkelpop
radio2

Een paar jaar terug was er een optreden van Zwangere Guy in The Buzz. Het publiek ging zo hard dat de vering van de bus het heeft begeven

Frederik Luyten van Pukkelpop

"Er vinden kleine dj-sets en optredens plaats, waaronder iets met Taylor Swift dit jaar", gaat Luyten verder. "Aan "The Buzz" hangen al heel veel zotte verhalen vast: het optreden van Zwangere Guy bijvoorbeeld. Toen heeft de vering van de bus het helemaal begeven omdat het publiek zo hard ging."

In "The Buzz" op het festivalterrein van Pukkelpop zullen dj-sets en optredens plaatsvinden.
radio2

Meest gelezen