© REUTERS

Nummers 1 en 2 van de wereld Carlos Alcaraz en Novak Djokovic nemen deel aan Davis Cup Finals

Tennissers Carlos Alcaraz en Novak Djokovic doen later dit jaar mee aan de groepsfase van de Davis Cup Finals, voor Spanje en Servië. De eindstrijd van het landentoernooi begint op 12 september, twee dagen na de finale van de US Open. Alcaraz (20) verdedigt in New York zijn titel.

Bron: BELGA

De nummer 1 van de wereld vormt een team met Alejandro Davidovich Fokina, Roberto Bautista Agut en Marcel Granollers. Djokovic (36), tweede op de ATP-ranking, wordt vergezeld door Laslo Djere, Miomir Kecmanovic, Dusan Lajovic en Hamad Medjedovic.

Spanje en Servië zitten in Valencia bij elkaar in de poule, waarin ook Tsjechië en Zuid-Korea zijn ondergebracht. De groepswedstrijden worden van 12 tot en met 17 september gespeeld, verdeeld over vier steden. De nummers 1 en 2 plaatsen zich voor de knock-outfase, later dit jaar in Valencia.

Wereldtoppers sloegen de wedstrijden in de Davis Cup de laatste jaren met regelmaat over vanwege de volle kalender.

België verloor begin februari in Seoel tegen Zuid-Korea en greep zo naast een ticket voor de groepsfase van de Davis Cup Finals. David Goffin en co. gingen in de qualifiers met 3-2 onderuit. Op 16 en 17 september spelen de Belgen in Hasselt tegen Oezbekistan om het behoud in de Wereldgroep van de Davis Cup.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer