Professor arbeidsgeneeskunde Lode Godderis over jonge vrouwen die ten prooi vallen aan burn-out of depressie;
Volledig scherm
PREMIUM
Professor arbeidsgeneeskunde Lode Godderis over jonge vrouwen die ten prooi vallen aan burn-out of depressie; © Getty Images / rv

Steeds meer jonge vrouwen zijn langdurig ziek en dat is geen toeval volgens professor arbeidsgeneeskunde

Ons land telt vandaag dubbel zoveel langdurig zieken als vijftien jaar geleden en daarbij valt op dat jonge vrouwen vaak lange tijd werkonbekwaam blijven. “Corona heeft een zware impact gehad op jonge mensen die van het onderwijs naar een werkomgeving moesten overstappen en de zoekende jonge vrouw ondervond daar hinder van”, meent professor arbeidsgeneeskunde Lode Godderis (KULeuven). Maar dat is niet de enige verklaring én er zijn ook meerdere mogelijke oplossingen.

54 reacties

  • Marleen Sprangers

    8 maanden geleden
    Thuis blijven en uw werk opzeggen zoals ik om voor kinderen te zorgen . Leven van 1 loon en met toe zien te komen. Maar tegenwoordig willen ze nieuwe afgewerkte woning, grote suv op de werft, dure kleren en ieder schoolvakantie op verlof en in weekend uit eten. Met minder content zijn en rustig thuis voor gezin zorgen is veel belangrijker
  • Patrick Mechels

    8 maanden geleden
    Als men constant in luxe wil leven en pronken op sociale media naar vrienden,…toe en zich daarvoor serieus pijn moet doen is dat je eigen keuze. Iedereen kijkt mee… afgunst is ook een eigen keuze. Leef naargelang je kunnen en niet gelijk deze regering. Dan heb je constant een gat in je begroting.
  • Gino Denil

    8 maanden geleden
    Er was een tijd dat men met één loon op 20 jaar een huis kon afbetalen, zijn kinderen gratis kon laten studeren, toch ook nog die kleuren-TV en auto kon kopen. Eens op vakantie kon gaan. Huur, voedsel, energie en stroom spotgoedkoop waren, Albert Boedts. In die tijd kon men zelfs sparen van zijn werkloosheidsuitkering. Het is nu toch wel eventjes anders.
  • Bart Maris

    8 maanden geleden
    De moderne tijd. De meerderheid van de vrouwen, zonder hoge diploma en leidinggevende functie, zou maar al te graag een switch maken naar de rolverdeling van 3-4 generaties geleden.
  • Helga Matthé

    8 maanden geleden
    Als officieel samenwonende 'krijg' ik amper een 900 euro als ik werkloos zou worden. Dit terwijl er elke maand dik de helft van mijn +3000 euro bruto loon wordt afgehouden. Groot verschil met bedragen van andere groepen die meestal een pak minder afdragen én daarbovenop vaak nog vele voordelen krijgen en zaken kunnen inbrengen voor de belastingen... Als je hier dan velen hoort roepen dat de uitkeringen omlaag moeten dan hoop ik dat dit niet voor iedereen het geval moet zijn.