Hoe een spijtige vergissing Laeticia (23) fataal werd

De jongedame die zaterdagochtend dood werd gevonden op een parking in Bergen, werd vermoord. Intussen is er ook meer duidelijkheid: Laeticia (23) maakte een stomme - maar helaas fatale - vergissing.

Guy Stevens

Laeticia Bauwens (23) uit Binche was zaterdagochtend iets voor 7 uur aangekomen in Bergen. De studente Dieetkunde had zich geparkeerd op de parking van de Lotto Mons Expo en via sms had ze dat laten weten aan haar vriendinnen. Ze zouden samen naar Brussel rijden voor een studiedag.

Zover kwam het nooit. Toen haar vriendinnen om 7.12 uur arriveerden, troffen ze een dode Laeticia aan. Wat er precies gebeurd is, wordt onderzocht door de politie en het parket. “Ze is aangevallen met een mes, blijkt uit de wonden op haar lichaam”, zegt de procureur bij Sudpresse. “Ze heeft zich niet laten doen, maar een messteek is haar toch fataal geworden.”

Vergissing

Dat Laeticia er alleen was met de dader, blijkt het gevolg van een stomme vergissing. Want eigenlijk had de Waalse niet daar afgesproken met haar vriendinnen, maar op een andere parking, goed 300 meter van daar.

Intussen laten heel wat mensen reacties achter op de tijdlijn van het meisje op Facebook. “Welk monster heeft je dit kunnen aandoen”, vraagt haar vriendje zich er openlijk af. Ook haar peter Marc schrijft zijn verdriet van zich af. “Het leven kan zo gruwelijk zijn. We hebben een verbrijzeld hart en ogen vol tranen. Je had je hele leven nog voor je...”

Dader

Van de dader is er voorlopig geen spoor. Vlakbij het lichaam van Laeticia werd wel een als gestolen opgegeven Renault Kangoo gevonden, maar het is niet duidelijk of dat het vervoersmiddel van de agressor was.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen