© BELGA

Voorwaardelijke schorsing voor Standard-speler Ngoy na rode kaart tegen Charleroi

Standard moet Nathan Ngoy (20) niet missen door een schorsing na zijn rode kaart in het slot van de wedstrijd tegen Charleroi.

ThSt

Het bondsparket vraagt voor de jonge verdediger enkel een voorwaardelijke schorsing van één wedstrijd en een boete van 500 euro. Ngoy is komende zaterdag dus gewoon beschikbaar voor de thuiswedstrijd tegen Cercle Brugge. 

In zijn wekelijkse analyse van de scheidsrechterlijke beslissingen (’Under Review’) beoordeelde het Referee Department de late strafschop voor Charleroi als een correcte beslissing. De rode kaart voor Ngoy was evenwel te streng. Geel had volgens het Referee Department volstaan omdat spits Dabbagh de bal niet onder controle had op het moment van de fout.

KRC Genk en STVV

Ook bij de wedstrijd van KRC Genk op bezoek bij Cercle Brugge was er in de toegevoegde speeltijd een discutabele fase. De VAR oordeelde dat er geen sprake was van handspel en dat een strafschop dus niet op zijn plaats was. Het Referee Department vindt dit een correcte beslissing.

De rode kaart van Anderlecht-speler Anders Dreyer in het duel met STVV, die er kwam na een VAR-interventie, werd volgens het Referee Department correct beoordeeld.

Aangeboden door onze partners

Lees meer over Standard Luik