Kinderdagverblijf preventief gesloten na klacht dat er met kindjes gegooid wordt

Kinderdagverblijf Piepla in Dilsen-Stokkem geschorst: twintigtal gezinnen in de kou.© TV Limburg

Kinderdagverblijf Piepla in Rotem bij Dilsen-Stokkem is voor drie maanden gesloten na een anonieme klacht die bij het Agentschap Opgroeien was ingediend. Normaal zou het kinderdagverblijf na een verlofperiode woensdag opnieuw de deuren openen. Zo komen ongeveer achttien gezinnen in moeilijkheden. “We proberen zo goed als mogelijk de getroffen gezinnen te helpen en elders opvang te bieden. Het is voor de gezinnen heel vervelend”, zegt burgemeester Sofie Vandeweerd (Open VLD) van Dilsen-Stokkem maandagavond.

gjs
Bron: BELGA

De klacht werd donderdag ingediend en omvat feiten zoals naar de kinderen schreeuwen, de babyfoon uitzetten en de kinderen niet in bed leggen, maar gooien. Vrijdag kwam het Agentschap Opgroeien dan met de formele bevestiging dat het kinderdagverblijf voorlopig drie maanden gesloten blijft. “Komende donderdag vindt een gesprek plaats tussen het Agentschap en de twee vrouwen die Piepla uitbaten”, aldus burgemeester Vandeweerd. “Het is voorlopig koffiedik kijken wat het Agentschap zal beslissen.”

Piepla, dat door Kind en Gezin erkend is, bestaat al enkele jaren. Het is een kinderdagverblijf voor kinderen tot de leeftijd van 3,5 jaar. “We hebben als stadsbestuur nooit klachten ontvangen”, zegt burgemeester Vandeweerd nog.

“Natuurlijk wordt er wel eens geroepen, dat geven we toe”, zeggen Hann Wirix en Kathleen Cupppens van het kinderdagverblijf in een interview met TVL, “maar van al de rest is niets aan.”

Achttien gezinnen moet nu naar een andere oplossing zoeken. Enkele ouders reageerden met ongeloof bij TVL. “Wij hebben hier nooit dergelijke problemen gezien en die klacht komt zeker niet van de ouders”, zeiden ze voor de camera.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen