Allergoloog Marijke De Lange doet een huidtest bij de kleine Luiz, één van haar patiënten.
Volledig scherm
PREMIUM
Allergoloog Marijke De Lange doet een huidtest bij de kleine Luiz, één van haar patiënten. © ID/ Fred Debrock

INTERVIEW. Dokter Marijke De Lange over de piek aan spoedopnames door allergieën: “Je kan niet gokken, je moet tésten”

Wat is dat toch met allergieën? Vorige week raakte bekend dat meer jonge mensen op spoed belanden met een ernstige reactie. “Toch valt ermee te leven, mits de nodige aanpassingen”, weet dokter Marijke De Lange. “Ik heb een patiënte die zo hard allergisch is voor noten, dat ze in het vliegtuig op Zaventem laat omroepen ‘of niemand alstublieft een zakje pinda’s wil openen’.” Een gesprek van darmflora tot cannabis.

6 reacties

  • Eric Aerts

    9 maanden geleden
    Simpel toch, probeer nog eens een gezonde kip te eten. Plat gespoten brol net zoals die zogenaamde bio. Gooi spek in je pan en het water loopt over de rand , nog iets?
  • Gerard Braeckmans

    9 maanden geleden
    Idd, Annette. We speelden in regen en wind, in de modder, kropen door het moeras (het broek), verstopten ons in het korenveld, trokken door de velden, enz. Nooit last gehad. We hielpen met beren, de mestput leeghalen, enz. Dàt was een jeugdig, plezant leven.
  • Marnik De Smaele

    9 maanden geleden
    Kan die mevrouw ook eens uitleggen hoe het komt dat we in onze jonge jaren nooit last van gehad hadden,laat staan ooit van gehoord?
  • patrick feyen

    9 maanden geleden
    Inderdaad, te proper en al dat ontsmetten en maskers helpen daar ook niet tegen.
  • Jeanine Lierman

    9 maanden geleden
    Klopt Annette, voor alle kwaaltjes rijdt er wel een busje zeg ik altijd. Wij hadden niets en waren gezond, deze hebben alles en elk stofje doet ze niezen en de moeders(vaders) nog harder janken!