© EPA-EFE

Kevin De Bruyne moet wellicht onder het mes na “zware blessure” en is meerdere maanden out

Het ziet er niet goed uit voor Kevin De Bruyne (32). De spelverdeler van Manchester City herviel voor de derde keer in een oude hamstringblessure en na onderzoek door diverse specialisten blijkt dat KDB wellicht een operatie moet ondergaan. Hij zal out zijn tot eind 2023. “Dit is een zware klap voor ons”, aldus Man City-coach Pep Guardiola.

jug, pjc

Het was een domper toen Kevin De Bruyne vrijdag na dik 20 minuten alweer uitviel in de eerste competitiematch tegen Burnley. De blessure is bovendien ernstiger dan verwacht. De Rode Duivel heeft weer een scheur in de hamstring en nadat hij diverse specialisten bezocht, lijkt een operatie de beste oplossing. Man City werkt woensdagavond de Europese Supercup af tegen Sevilla, maar op de persconferentie van Pep Guardiola was KDB het hoofdthema.

“Het is een serieuze blessure”, aldus de Man City-coach. “We zullen in de komende dagen beslissen of De Bruyne geopereerd wordt, maar hij zal sowieso meerdere maanden out zijn. Dat is een grote klap voor ons. Kevin heeft specifieke kwaliteiten die onvervangbaar zijn. We kunnen dat wel één of twee matchen opvangen, maar zo’n lange periode is erg zwaar voor ons.”

The Citizens staan echter niet afkerig tegenover een operatie, want ze willen een nieuw herval vermijden. Het is al de derde keer op korte tijd dat De Bruyne geblesseerd raakt aan dezelfde hamstring. De eerste keer was op 19 april in de kwartfinale van de Champions League tegen Bayern. Met het oog op de treble werd dat toen nog opgelost met specifieke massage en stretch-oefeningen, maar in de Champions League-finale tegen Inter speelde de kwestuur opnieuw op. Twee maanden rust volstonden niet, aangezien het noodlot nu weer toesloeg. De hamstring kan verzwakt zijn door littekenweefsel.

“Kevin zal sowieso enkele maanden out zijn”, vervolgde Guardiola. “Als hij geopereerd wordt, zal het drie tot vier maanden zijn. Natuurlijk is hij down. Hij vocht hard, ook in de Champions League-finale. Maar we moeten nu het hoofd vrij maken. Hij zal zeker terugkeren. In één van de eerste jaren dat ik hier was, was De Bruyne ook lang out. Kevin weet wat het is. Hij zal herstellen. Wij moeten nu focussen op alternatieven met andere kwaliteiten. Zij zullen hun kansen moeten grijpen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Fit voor Euro 2024

Bij Manchester City rekenen ze in 2023 niet meer op de Belg. Kevin De Bruyne zal zowat de hele heenronde van de Premier League missen, maar ook de groepsfase van de Champions League. Bij City lopen wel potentiele vervangers rond, maar er is bijvoorbeeld ook interesse voor Jérémy Doku.

De blessure is eveneens een serieuze domper voor Belgisch bondscoach Domenico Tedesco. De Bruyne kan zich weliswaar laten opereren om topfit te zijn voor Euro 2024 - volgend jaar in juni - , maar alle kwalificatie-matchen in het najaar zal hij aan zich voorbij moeten laten gaan. Daar zitten naast Azerbeidzjan (2x) en Estland ook cruciale duels bij met Zweden en Oostenrijk.

Tedesco zal bij de volgende interlands begin september serieus moeten puzzelen, want ook doelman Thibaut Courtois moet onder het mes met gescheurde kruisbanden en Romelu Lukaku heeft nog steeds geen nieuwe ploeg.

© REUTERS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal