De fiets werd bij het incident vernield

Politie op zoek naar daders van zinloos geweld op terugweg van Lokerse Feesten

Een koppel uit Lokeren is vorige donderdag slachtoffer geworden van zinloos geweld, toen ze terugkwamen van een avondje Lokerse Feesten. De man kreeg rake klappen en kan tien dagen niet werken, de fiets van de vrouw werd vernield.

De politie van Lokeren is op zoek naar de daders van zinloos geweld vorige donderdagavond in Park Ter Beuken. De man van het koppel doet anoniem zijn verhaal: “We waren op donderdagavond naar een optreden in het Joséphine-Charlottepark geweest toen we rond 23 uur huiswaarts wilden gaan. Ikzelf te voet, mijn echtgenote met haar fiets op wandeltempo naast mij. In Park Ter Beuken waren enkele jongeren met een scooter rondjes aan het rijden en ze reden rakelings naast ons.” 

Werkonbekwaam

“Mijn vrouw riep nog om toch voorzichtig te blijven. Maar dat is ons zuur opgebroken,” vertelt de man. Nog geen 20 meter verder werd de man op de rug aangevallen door de drie. Hij kreeg daarbij kloppen en stampen op zijn hoofd. De elektrische fiets van de vrouw werd ook volledig vernield. De schade loopt op tot meer dan 3.000 euro. “Zo snel ze kwamen, waren ze ook weer weg”, zegt de man die een gebroken neus en een gescheurd trommelvlies aan het incident overhield. Hij is ook tien dagen werkonbekwaam.

De politie probeert via camerabeelden de daders op het spoor te komen. Diezelfde nacht was er ook nog een incident van diefstal met geweld. Ook daar is de politie nog op zoek naar de daders.

Het incident gebeurde in de buurt van deze brug in Park ter Beuken in Lokeren
©Ivan Elegeert

Meest gelezen