Vrouwen worden bewaakt door de Taliban tijdens het wachten op voedselpakketten die worden uitgedeeld door een hulporganisatie in Kabul, Afghanistan.
Volledig scherm
Vrouwen worden bewaakt door de Taliban tijdens het wachten op voedselpakketten die worden uitgedeeld door een hulporganisatie in Kabul, Afghanistan. © AP

Twee jaar na Taliban-bewind in Afghanistan: “Vrouwen verdwijnen langzaam uit de samenleving”

Twee jaar na de Taliban-overname van Kabul wijzen mensenrechtenexperts op groeiende onderdrukking en discriminatie van Afghaanse vrouwen. Ondanks eerdere beloftes blijft het regime vrouwen en meisjes hun vrijheden ontnemen.

10 reacties

  • frans Venloo

    8 maanden geleden
    De Vs hun neus bloed ze zijn daar letterlijk gevlucht met achterlating van militair materieel en tanks en dit is niet de eerste keer
  • Marianne Van den Lemmer

    8 maanden geleden
    Toen de mensen daar de taliban verkozen boven de hulp uit USA, hebben ze hiervoor gekozen.
  • Christian Eeckhout

    8 maanden geleden
    Met dank aan Amerikanen en de Navo, Gedurende jaren een geldverslindende oorlog gevoerd met ettelijke duizenden doden, vermisten en verminkten tot gevolg en dan met de staart tussen hun benen het land ontvluchten en er voor miljoenen € wapens edg. achterlaten voor de Taliban. Goed wetend dat binnen de kortste keren de vrouwen en meisjes terug het grootste slachtoffer zouden zijn van de Taliban. Het beste bewijs dat deze voor Amerika en Navo niet belangrijk genoeg zijn.
  • Chris Van den Eede

    8 maanden geleden
    Waarom doet niemand daar iets aan? Voor Oekraïne kan alles maar dit?
  • maarten vissers

    8 maanden geleden
    Niet mee moeien dat moeten ze zelf oplossen en zeker geen miljarden steun voor de zogezegde hongerige bevolking.