Autobestuurder (59) overleden na aanrijding met trein in Landen, treinverkeer deels hervat

Bij een aanrijding tussen een trein en een auto in Ezemaal, een deelgemeente van Landen, is dinsdagavond een 59-jarige man om het leven gekomen. Dat bevestigt de lokale politie. Spoornetbeheerder Infrabel verwacht dat de lijn Leuven-Landen tegen de avondspits vrij zal zijn.

jvh
Bron: BELGA, VRT NWS

Het ongeval vond dinsdagavond omstreeks 23.45 uur plaats aan een spooroverweg in de Ezemaalstraat in Ezemaal. De omstandigheden van het ongeval zijn nog niet duidelijk. “De auto stond stil op het spoor”, aldus Infrabel-woordvoerder Frédéric Petit. “Of die daar in panne gevallen of vastgereden is, zal het onderzoek nog moeten uitwijzen. De treinbestuurder heeft nog een noodstop proberen uit te voeren, maar een botsing was niet te vermijden.”

De trein sleurde de wagen nog enkele honderden meters mee. De autobestuurder kwam daarbij om het leven, het gaat om een man van 59 uit het nabijgelegen Helecine. Politie en parket onderzoeken de omstandigheden van het ongeval. Volgens Infrabel werkte de overweginstallatie normaal. De ongeveer 80 reizigers van de trein werden geëvacueerd met bussen.

© BELGA

Treinverkeer deels hervat

Het treinverkeer op de lijn Leuven-Landen was door het ongeval een tijdlang volledig onderbroken, maar werd woensdagochtend deels hervat. Het wrak van de aangereden wagen werd ’s ochtends reeds verwijderd. Enkele uren later is ook de trein weggehaald.

“De trein werd rond 11 uur verwijderd door een hulplocomotief en richting Landen gesleept”, vertelt Frédéric Petit, woordvoerder van Infrabel. “Na inspectie blijkt wel dat er schade is aan de sporen en de spoorinfrastructuur. De herstellingswerken en controles zullen enkele uren in beslag nemen”, aldus Petit.

Tegen 16 uur, het begin van de avondspits, zou het verkeer opnieuw over twee sporen kunnen rijden. Tot dan rijdt alleen de verbinding Luik-Quiévrain in twee richtingen afwisselend op het ene vrije spoor.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© BELGA

© BELGA

© BELGA

© BELGA

© BELGA

© BELGA

© BELGA

© BELGA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER