Vier minderjarigen geïdentificeerd die filmen hoe ze tiener met broek op de enkels vernederen en schoppen in Sint-Truiden

In het onderzoek naar de vernedering, bedreiging en mishandeling van een dertienjarige jongen in Sint-Truiden, hebben het parket van Limburg en de politie vier minderjarige verdachten geïdentificeerd. De feiten werden gefilmd. In video's is te zien hoe de tiener met zijn broek op zijn enkels de grond moest kussen. Hij werd ook geschopt. 

"Eind februari werd een minderjarige jongen uit Sint-Truiden beledigd, bedreigd en geslagen. Naar aanleiding van die feiten diende de familie van het slachtoffer in maart klacht in bij de politie", duidt woordvoerster Marijke Teunis van het parket van Limburg.

"Het parket is hierop een opsporingsonderzoek gestart. Ondertussen konden de verdachten worden geïdentificeerd. Het gaat om vier minderjarige jongeren. Zij werden inmiddels verhoord. Aangezien er filmpjes van de feiten werden gemaakt, werden ook enkele gsm-toestellen in beslag genomen en geanalyseerd."

Het onderzoek wordt verdergezet door de politiezone Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken.

Op de beelden is te zien hoe de jongen op de grond knielt, met zijn broek op de enkels. De jongeren die filmen zeggen meermaals dat de tiener de grond moet kussen. Wanneer de jongen dat niet doet, wordt hij geschopt.

Meest gelezen