Nicolas Maeterlinck/Belga Images

Burgemeester Mechelen laat auto in beslag nemen na overlast, bestuurder had geen rijbewijs

De burgemeester van Mechelen, Alexander Vandersmissen (Open Vld) heeft een auto in beslag laten nemen nadat de bestuurder herhaaldelijk voor overlast zorgde. Het gaat om gevaarlijk rijgedrag en overdreven snelheid, onder meer in een woonwijk. "Geen patsergedrag in deze stad", zegt de burgemeester.

De Mechelse burgemeester Alexander Vandersmissen heeft een auto een tijdje in beslag laten nemen door de politie. De bestuurder reed zaterdagavond aan hoge snelheid van het afrittencomplex aan de E19 richting Leest. De politie zette de achtervolging in maar de bestuurder kon ontkomen. Even later werd het voertuig toch onderschept aan de Kapelseweg in Leest.

Geen rijbewijs en positieve drugstest

De 22-jarige bestuurder had geen rijbewijs en legde een positieve drugstest af. Hij reed met een huurvoertuig waarvoor de politie de dagen ervoor al verschillende overlastmeldingen had gekregen. Er was sprake van gevaarlijk rijgedrag en overdreven snelheid, onder meer in een woonwijk. De politie had de bestuurder ook al drie keer een boete gegeven, voor snelheidsovertredingen en het rijden in een autoluwe zone.

Dit is een duidelijk signaal voor andere wegpiraten
Alexander Vandersmissen, burgemeester (Open Vld)

Burgemeester Vandersmissen vond het welletjes en liet de politie de wagen voor een tijdje in beslag nemen. “In Mechelen tolereren we geen patsergedrag. Bij herhaaldelijke overlastmeldingen en vaststellingen door onze politie zal ik dan ook niet aarzelen om het voertuig onmiddellijk uit het verkeer te halen. Het mag ook een duidelijk signaal zijn voor andere wegpiraten dat we de vinger aan de pols houden en waar nodig streng zullen optreden.” De bestuurder zal ook bij de burgemeester op het matje moeten komen.

Meest gelezen