Veel ‘Action’ in Wijnegem shoppingcenter: heel wat nieuwe winkels kondigen komst aan

Wijnegem -

Zowel Action als Starbucks openen nog dit jaar een filiaal in het Wijnegem shoppingcenter. H&M breidt zijn grote kledingwinkel uit met een ‘Home’-afdeling en Mango verkoopt straks ook kinderkleding in Wijnegem. Heel wat jonge meisjes kijken dan weer uit naar de opening van de eerste Belgische Douglas, een hippe Nederlandse parfumerieketen.

Jan Auman

Katrien Geysen was onlangs blij dat ze kon meedelen dat het winkelcentrum waar zij de leiding heeft, in juli 13% meer bezoekers over de vloer had gekregen dan in dezelfde maand een jaar geleden of ruim 714.000. Minstens even opgetogen is Geysen over de aantrekkingskracht die het grootste overdekte winkelcentrum van ons land nog altijd heeft op de grote merken.

“H&M, dat bij ons nu reeds een winkel van 4.000 vierkante meter heeft, huurt de aanpalende unit van 320 vierkante meter en zal hier straks de collectie van H&M Home in onder brengen. Je vindt er superleuke interieurspullen voor het hele huis, van je woonkamer tot je keuken en slaapkamer. Trendy én betaalbaar”, weet Geysen.

Ook Mango maakt zijn bestaande winkel straks 50% groter. Dat komt omdat de Spaanse kledingketen in Wijnegem voortaan ook zijn collectie Mango Kids zal aanbieden.

Wijnegem-manager Katrien Geysen voor de eerste Belgische Douglas-shop die op 23 augustus de deuren opent in het winkelcentrum.© JAA

Een veelbelovende nieuwkomer die op 24 augustus al de deuren feestelijk zal openen, is Douglas. Een naam die vooral bij modieuze dames een belletje zal doen rinkelen. In Nederland, waar Douglas ontstond en al ruim honderd vestigingen heeft, is de beautyspecialist een echte hit.

Starbucks

“Drie keer per jaar bevragen we onze klanten en peilen we onder andere naar de merken die ze nog missen in Wijnegem. Dan duiken steeds de namen op van Starbucks en Action. Ik ben heel blij te kunnen aankondigen dat ook zij nu nog dit jaar een winkel zullen openen. Starbucks is zelfs al gestart met de winkelinrichting. Action start op 15 september met de voorbereidingen. Beide winkels zullen alleszins open zijn voor het drukke eindejaar”, aldus Katrien Geysen.

Starbucks is alvast gestart met zijn koffiezaak in te richten, achter dit scherm.© JAA

In een groot winkelcentrum zijn er natuurlijk ook altijd vertrekkers. Zo zijn gezonde foodbar EXKi en parfumerie April intussen vertrokken. EXKi-fans kunnen terecht bij ‘soortgenoot’ Eeetwell, een internationale keten die zich ook specialiseert in gezonde voeding een heel wat salades, wraps, warme granen, sappen, smoothies, shakes in de aanbieding heeft. Wijnegem is de derde Belgische ankerplaats voor deze aanbieders van duurzame voeding. Je kan hun menu nu al uitproberen in Antwerpen (Meirbrug) en in Hasselt.

Reclame van de in Nederland heel populaire Douglas-parmfumerieketen.© RR

Clustering

Voor het management van Wijnegem Shop Eat Enjoy moet er telkens een hele puzzel gelegd worden om de beschikbare ruimten zo optimaal mogelijk ingevuld te krijgen. “Daarbij proberen we meer dan vroeger te ‘clusteren’”, vertelt Karien Geysen. “Zo hebben we een ‘foodzone’ gecreëerd waar verschillende horecaconcepten samenzitten. McDonald’s, Hawaiian Poke Bowl, Sbarro, YouWok, Guapa, Planet Pasta/Planet Yoghurt en Panos zitten dus niet toevallig samen in dezelfde hoek van ons winkelcentrum. Op de eerste verdieping hebben we dan weer premiummerken samengebracht zoals Calvin Klein, K-Way, River Woods, Scotch & Soda en Gilance. Recent verhuisde ook State of Art naar dit kwartier en eind dit jaar wordt het laatste pand in deze zone ingebouwd.” 

Veel gevraagd en straks realiteit: een Action shop in Wijnegem.© Shutterstock

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER