Het aanbod aan originele activiteiten inzake sport, cultuur en toerisme moet groeien. Wellen staat bekend als een ‘bokkenrijdersgemeente’. Die geschiedenis mag best wat meer in de aandacht komen.”© Tom Palmaers

Open Vld als ‘Bruisend Wellen’ naar de kiezer: ex-vrouw van burgemeester Robeyns trekt de lijst

Wellen -

De liberalen trekken bij de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar in Wellen niet als Open Vld, maar als ‘Bruisend Wellen’ naar de verkiezingen. “Een symbolische keuze, omdat we onze gemeente willen wakker schudden”, zegt lijsttrekker Stéphanie Billen.

Toon Royackers en Raymond Polus

Stéphanie Billen wordt lijsttrekker.© rr

Waarom trekt de partij niet als Open Vld naar de kiezer? “Omdat een lokale partij toch iets anders is dan nationale politiek. De thema’s en wat er leeft zijn totaal anders”, zegt Stéphanie Billen. Billen - overigens de ex-vrouw van burgemeester Els Robeyns - zal de lijst zelf trekken. “In Wellen lijkt alles ingedommeld. Er gebeurt veel minder en dossiers raken maar niet vooruit. Vroeger was het nochtans een bruisende gemeente. Daar willen we als partij weer naartoe. Met onze nieuwe naam merken we dat we automatisch veel meer lokale mensen enthousiast krijgen.”

Ondernemen

Open Vld is vandaag nog de grootste oppositiepartij in Wellen. Als ‘Bruisend Wellen’ hopen ze na 2024 opnieuw deel te kunnen nemen aan het beleid. “Wat onze speerpunten zijn? We hebben er drie in ons programma”, zegt Billen, samen met Stijn Vandersmissen. “We willen dat ondernemen loont, omdat lokale handelaars nu eenmaal voor leven in de brouwerij zorgen. Het zijn zij ook die onze verenigingen steunen. We willen beter klaar staan voor onze inwoners, en sneller inspelen op hun noden. Iets wat vandaag volgens ons veel te weinig gebeurt. We vinden ook dat het aanbod aan originele activiteiten inzake sport, cultuur en toerisme moet groeien. Precies omdat het allemaal wat bruisender mag. Een concreet voorbeeldje? Wellen staat bekend als een ‘bokkenrijdersgemeente’. Die geschiedenis mag best wat meer in de aandacht komen.”

Financiën

Hoe zit het met het fusiestandpunt? Kàn een kleine gemeente als Wellen met al die administratieve taken en stijgende kosten wel op eigen houtje gaan bruisen? “Misschien wordt het op termijn wel een verplichting”, denkt voorzitter Geert-Jan Graulus. “Maar de beste reactie is alleszins ervoor zorgen dat Wellen snel haar financiën en beleid op orde heeft. We zullen hoe dan ook altijd trotse Wellenaren blijven.”

De partij nodigt maandag 18 september alvast handelaars, ondernemers en landbouwers uit om samen te kijken wat er in Wellen moet gebeuren. Die avond vindt om 20 uur plaats in café Lanterfant in de Langenakkerstraat 128 in Wellen. Je deelname bevestigen kan via info@bruisendwellen.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer