© RTV

Achttal gewonden nadat auto is ingereden op terras van bekend restaurant in Lier: jongste slachtoffer is 10, bestuurder aangehouden

Lier -

De Mechelse onderzoeksrechter heeft woensdag een 42-jarige Lierenaar aangehouden op verdenking van poging tot doodslag. De man was dinsdagavond met zijn wagen ingereden op het terras van het bekende Lierse restaurant Rosario in de Eikelstraat. Daarbij raakte een achttal mensen gewond.

Theo Derkinderen, Jarit Taelman

Politie en parket onderzoeken momenteel de juiste omstandigheden waarin het voorval zich afspeelde. Vast staat dat er nog een achttal mensen op het terras van het Italiaanse restaurant zat toen de auto erop inreed. “De slachtoffers zijn tussen de 10 en 52. De meesten liepen lichte verwondingen op, maar één man, een persoon van 49, raakte zwaargewond. Hij verkeert niet in levensgevaar”, zegt Kristof Aerts van het Antwerpse parket.

Er zou sprake zijn van een breuk aan het been. “Dat ene slachtoffer was er erg aan toe. Mijn vriendin heeft hem kort na de aanrijding zien liggen. Hij had een ernstig letsel aan zijn been”, vertelt een getuige. “Toen ik nadien de ravage op het terras zag, besefte ik dat de gevolgen eigenlijk nog veel erger hadden kunnen zijn.”

Volgens het parket is er sprake van een eerder incident tussen de betrokken personen. Naar verluidt zou er dinsdag een ruzie zijn ontstaan over een parkeerplaats niet zo ver van de Eikelstraat en waar de veertiger altijd zou parkeren. Mogelijk waren er ook al langer problemen tussen de man en iemand die op het terras zat.

© kw

Na de woordenwisseling is de man in zijn auto gestapt en toen hij wat later de andere mensen op het terras zag zitten, is hij op hen ingereden. Het zou om enkele personeelsleden, vrienden van hen en nog twee klanten hebben gegaan. “Mogelijk ging het om een impulsieve, maar uiteraard wel zeer gevaarlijke reactie van de verdachte”, aldus nog Aerts.

De ravage op het terras was aanzienlijk. Verschillende stoelen en tafels lagen na de aanrijding omver en hebben schade opgelopen. Woensdag was het terras opnieuw opgeruimd en stonden alle tafels en stoelen weer netjes geordend.

Het terras is intussen opgeruimd.© Joren De Weerdt

Aangegeven

Na de aanrijding ging de man ervandoor. Op de plaats van de feiten vond de politie de nummerplaat van de wagen van de aanrijder terug. In de loop van de avond gaf de man zichzelf aan bij de politie. De man woont zelf vlak bij het restaurant waar de feiten zich afspeelden en zou werken in een andere eetgelegenheid in dezelfde buurt.

De veertiger werd woensdag voorgeleid bij de Mechelse onderzoeksrechter. Die besliste om hem aan te houden op verdenking van poging tot doodslag. Vrijdag komt hij voor de raadkamer. Die moet dan over zijn verdere aanhouding oordelen. tdk, jtp

© kw

© kw

© kw

© kw

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen