Man rijdt in op terras: acht gewonden, verdachte aangehouden voor poging doodslag

© Joren De Weerdt

De Mechelse onderzoeksrechter heeft woensdag een 42-jarige Lierenaar aangehouden op verdenking van poging tot doodslag. De man was dinsdagavond met zijn wagen ingereden op het terras van het bekende Lierse restaurant Rosario in de Eikelstraat. Daarbij raakten een achttal mensen gewond.

Theo Derkinderen, Jarit Taelman

Politie en parket onderzoeken momenteel de juiste omstandigheden waarin het voorval zich afspeelde. Vast staat dat er nog een achttal mensen op het terras van het Italiaanse restaurant zat toen de auto erop inreed. ‘De slachtoffers zijn tussen de 10 en 52. De meesten liepen lichte verwondingen op, maar één man, een persoon van 49, raakte zwaargewond. Hij verkeert niet in levensgevaar’, zegt Kristof Aerts van het Antwerpse parket.

Het incident zou een persoonlijk geschil aan de basis hebben. ‘Mogelijk ging het om een impulsieve, maar uiteraard wel zeer gevaarlijke reactie van de verdachte’, aldus Aerts.

Op de plaats van de feiten vond de politie de nummerplaat van de wagen van de aanrijder terug. In de loop van de avond gaf de man zichzelf aan bij de politie. De man woont zelf vlak bij het restaurant waar de feiten zich afspeelden en zou werken in een andere eetgelegenheid in dezelfde buurt.

De veertiger werd woensdag voorgeleid bij de Mechelse onderzoeksrechter. Die besliste om hem aan te houden op verdenking van poging tot doodslag. Vrijdag komt hij voor de raadkamer. Die moet dan over zijn verdere aanhouding oordelen.