Sfeer en gezelligheid op Vollebak Vennestraat.© Stad Genk

Onze uittips: beleef het ultieme vakantiegevoel in de Vennestraat of gooi met modder in Bosland

Augustus is al over de helft, maar de zomer duurt voort. Zo kan je proeven van veel lekkers in de multiculturele Vennestraat in Genk, ga je op muzikale citytrip in Kiewit of doe je het wat rustiger aan met een Jazz ’n Jenever concert. Je leest het goed: er is weer voor iedereen wat te beleven in onze provincie.

Kizzy van Horne

Hét festival voor alle muziekliefhebbers

Of je nu van rock, pop, hiphop, indie of electronic houdt, Pukkelpop is hét festival voor alle muziekliefhebbers. En het is dezer dagen weer vollenbak in Kiewit. Bands als The Killers, Billie Eilish, Blackwave, Yungblud, Limp Bizkit, Angèle, Florence and the Machine en massa’s andere bands passeren er de revue. De ideale vierdaagse muzikale citytrip.

Van 17 t.e.m. 20/8 op het festivalterrein, Kempische Steenweg in Hasselt. Info: www.pukkelpop.be

© DBA

Festivalpret op Buitenbeenpop

Muziek is voor iedereen en daarom wordt al sinds verschillende jaren Buitenbeenpop in Leopoldsburg georganiseerd. Het grootste inclusie festival in openlucht laat mensen met een beperking proeven van de festivalsfeer. Het belooft ook dit jaar een topeditie te worden met artiesten als Jelle Cleymans, Sam Gooris, Margriet en Celien, Get Ready, Stan Van Samang en meer. Er is bovendien ook heel wat randanimatie.

Op 25/8 vanaf 9 uur op de festivalweide, Zegeplaats in Leopoldsburg. Tickets kunnen gekocht worden via het gemeentehuis, Toeristische dienst en Cultuurcentrum van Leopoldsburg. Er is geen dagverkoop aan de kassa. Info: www.buitenbeenpop.be

© Geert Van de Velde

Muzikaal erfgoed op REPRISE

Wil je kennis maken met het rijke culturele erfgoed aan fanfares, harmonieën, zangkoren en toneelgezelschappen in Haspengouw? Wandel dan op 19 augustus mee in Alken langs korte REPRISE-voorstellingen van verschillende gezelschappen. Op tien verschillende locaties krijg je een impressie van hun culturele verleden. Het wordt een boeiende voorstelling met op 20 augustus ook nog een wandeling in Gingelom, op 26 augustus in Hoeselt en op 27 augustus in Heers.

Op 19/8 om 14 uur in het Kasteelpark, Parkstraat 9 in Alken. Info: www.erfgoedhaspengouw.be

© REPRISE

Lekkers uit de samentuin

Kom samen genieten en proeven van heel wat lekkers tijdens het Oogstfeest, een initiatief van de medewerkers van de samentuin in Houthalen-Helchteren. Proef frietjes gemaakt van zelfgekweekte aardappelen, smul van ambachtelijke taarten en veel meer lekkernijen recht uit de samentuin. Je kan de tuin ook komen bezoeken. Misschien krijg je de smaak wel te pakken.

Op 20/8 vanaf 14 uur in de Brouwerijschuur, Dorpsstraat 45 in Houthalen-Helchteren. Info: www.mundohh.be

© Dirk Vertommen

Moddergevecht

Hoe vettiger, hoe prettiger! Op vrijdag 25 augustus organiseert Bosland de tweede editie van de Bosland modderdag in Hechtel-Eksel. Verwacht je aan een echte modderkeuken, neem deel aan een wedstrijd modderschieten of moddervoetal of neem een ontspannend modderbad in het beautysalon. Het ideale kinderfeest om het einde van de zomervakantie te vieren.

Op 25/8 van 14 tot 17 uur in Bosland, Dennenstraat 8 in Hechtel-Eksel. Info: www.bosland.be

© Jeroen Clerix (Bosland)

Vollebak Vennestraat

Het ultieme vakantiegevoel? Dat beleef je tussen de heerlijke geuren en kleuren van de culinaire Vennestraat in Genk. Zaterdag 19 augustus wordt het startschot gegeven voor vier zaterdagen lang proeven en gezellig tafelen tijdens Vollebak Vennestraat. Verwacht je aan een volks, artistiek en culinair feest met authentieke soulfood, hippe drankjes, straatanimatie en een streepje muziek. Meer moet dat niet zijn.

Op 19 en 26/8 en op 2 en 9/9 vanaf 17 uur in de Vennestraat in Genk. Info: www.visitgenk.be/nl/vollebakvennestraat

© Stad Genk

Kunstmarkt Hasselt Montmartre

Het Capucienenplein in Hasselt wordt ook deze zomer weer elke zaterdag omgetoverd tot een mini Montmartre. Kunstenaars en creatievelingen uit de regio tonen er hun zelfgemaakte schilder- en houtkunst, maar ook keramiek, glas, tekeningen, juwelen, wenskaarten en nog veel meer handwerk. Ook op 26 augustus waan je je nog in Parijs in de Hasseltse binnenstad.

Op 19/8 van 12 tot 18 uur, Capucienenplein in Hasselt. Info: www.hasselt.be/nl/agenda/e/kunstmarkt-hasselt-montmartre/db50a5aa-c70a-4e49-8bd4-3b4b98462b3a

© Visit Limburg

Proef van Bilzen

Wist je dat de regio rond Bilzen heel wat lekkere streekproducten te bieden heeft? Je ontdekt het allemaal tijdens de streekproductenfietstocht. Een voorsmaakje: je proeft van stroopwafels en Biesonder Appelsap in de hoogstamboomgaard van Alden Biesen, maakt kennis met de honing van een lokale imker en houdt halt aan het Bilzers wijndomein Montepertini. Een gids geeft je meer uitleg onderweg. Inschrijven kan online tot de dag voordien om 16.30 uur.

Op 20/8 en 17/9 van 13.30 tot 18 uur aan de Fietsfabriek 3740, Zeepstraat 14 in Bilzen. Info: www.visitbilzen.be/streekproductenfietstocht

© Stad Bilzen

Jazz ‘n Jenever

Jazz ’n Jenever staat garant voor een gezellige avond in het Jenevermuseum in Hasselt met een muziekje en een lekkere borrel. Op vrijdag 25 augustus treedt KOOR op in de stookzaal. Met het recent opgerichte vocaal kwartet graaft Leander Moens in het repertoire voor vocal jazz groups. Volledig a capella geeft hij samen met Jonas Veirman, Muri Urquidi en Floor Denil het beste van zichzelf.

Op 25/8 om 21 uur in de Witte Nonnenstraat 9 in Hasselt. Info & tickets: www.jenevermuseum.be

(Lees verder onder de foto’s)

© rr

© Jenevermuseum

Günther Neefs sluit Parkies in Maaseik af

Een hele zomer lang kon je genieten van de Parkies-concerten op verschillende locaties in Limburg en ver daarbuiten. Nog een laatste keer kan je op maandag in Maaseik meezingen en swingen met Parkies. Dan staat Günther Neers en zijn 3-band op het podium. De veelzijdige zanger weet met zijn warme stem het publiek telkens weer in te pakken. Mis het niet!

Op 21/8 vanaf 19 uur in de Rotemerlaan in Maaseik. Info: www.parkies.be

© Parkies

Uitgebreide agenda

WANDELEN

Zaterdag 19 augustus

Wandelen op Terhills

Meer dan een kwarteeuw geleden was de steenkoolmijn van Eisden nog actief. Sinds de sluiting veranderde het landschap. Pasar organiseert een wandeling rond Terhills.

Boudewijnplein 1 in Heusden-Zolder.

Om 13 uur

Basistarief: 2 euro

Zaterdag 19 augustus

Heidetocht

Wandeltocht doorheen het natuurgebied De Teut en Molenheide met afstanden van 6, 8, 11, 17 of 24 kilometer.

GC Tentakel, Kneuterweg 2 in Zonhoven.

Van 7 tot 17 uur

Basistarief: 3 euro

Zondag 20 augustus

Chazaltocht

De Kampse Wandelaars organiseren de Chazaltocht met verschillende wandelingen met afstanden van 3 tot 9 km doorheen de militaire parken.

Zaal Orbis, Nicolaylaan 77 in Leopoldsburg.

7 tot 15 uur

Basistarief: 3 euro

VARIA

Van 17 t.e.m. 20 augustus

Heifiëste

De grote missie van de organisatoren van de Heifiëste: de inwoners van Neeroeteren en daarbuiten amuseren en plezieren. Ze vieren op vrijdag het 25-jarig bestaan met optredens van o.a. Sam Gooris en de Nederlandse zanger Frans Duijts. Zaterdag is er het Summer-oktober-fest met Die Batseklatsers en Dj Jerrooo. Zondag staat in het teken van frühshoppen met een gezellig ontbijt en muziek op de achtergrond.

Weiland Rotemerlaan in Maaseik

Verschillende tijdstippen

Basistarief: gratis

Zaterdag 19 augustus

Avonturennamiddag

Avonturennamiddag met boomklimmen, een hoogteparcours, slacklines, springkasteel en meer, in de zomerbar van SportinGenk.

SportinGenk, E. Van Dorenlaan 144 in Genk.

Van 14 tot 17 uur

Basistarief: gratis

Zaterdag 19 en zondag 20 augustus

De Boyerfeesten

Tweedaags festival met doorlopend kinderanimatie, foodtrucks, optredens, een fuif op zaterdag en op zondag frühshoppen en een zitmaaiercross.

Kapel van O.L.V van Zeven Smarten, Boyerweg in Dilsen-Stokkem.

Zaterdag vanaf 13 uur, zondag vanaf 9 uur.

Basistarief: gratis, behalve de fuif op zaterdagavond 12 euro

CONCERT

Zondag 20 augustus

Muscadet: Amici

Een klein maar fijn liveconcert mét een aperitiefje in de hand. Klarinettenensemble Amici brengt afwisselend klassiek en modern werk.

Het Stadsmus, Guido Gezellestraat 2 in Hasselt.

Om 11 uur

Basistarief: gratis

Zondag 20 augustus

Aperitiefconcert Kenosis Quartet

Kenosis Quartet, met vier saxofonisten, wil het publiek laten kennismaken met een brede waaier aan stijlen en kleuren. Ze brengen een programma waarin alle facetten van de saxofoon blootgelegd worden.

Sint-Martinuskerk, Hoogstraat 30 in Borgloon.

Om 11 uur

Basistarief: gratis

Zondag 20 augustus

Zomerconcert Lisa del Bo

Geniet van de grootste klassiekers gezongen door Lisa del Bo in de unieke setting van de kerk van Wijshagen.

Kerk Wijshagen, Kerkstraat 13 in Oudsbergen

Om 15 uur

Basistarief: 24 euro

Zondag 20 augustus

Abdijconcert

Een abdijconcert met Patrick Riguelle en Jan Hautekiet die het Franse lied koesteren en een duik nemen in het rijke verleden van de groten van het genre.

De Achelse Kluis, Kluis 1 in Hamont-Achel.

Om 19.30 uur

Basistarief: 20 euro

Woensdag 23 augustus

Café Congé

Snuif het vakantiegevoel op dicht bij huis met een drankje en een hapje samen met liveoptredens van La Tête de Mon Frère en dj Tom & Esther Sels.

Klokkeplein in Bilzen.

Van 18 tot 23 uur

Basistarief: gratis

Lees meer

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws