Houten huis bouwen building constructing wooden house wood hout
Volledig scherm
PREMIUM
Houten huis bouwen building constructing wooden house wood hout © Getty Images/Image Source

ONZE OPINIE. “Belgen zijn rijk. Door de baksteen in de maag en de ruimtelijke verrommeling”

“De Belgen zijn de rijkste burgers. Door de baksteen in onze maag. Door de overheid die na de Tweede Wereldoorlog ongebreideld bouwen en wonen stimuleerde. En dat leidde tot een zwaar verkaveld landschap. Kortom: onze ruimtelijke verrommeling leverde de burger een aardige duit op”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde.

28 reacties

  • pieter vandenberghe

    8 maanden geleden
    trek daar de staatschuld van af, en we zijn armoedezaaiers..
  • Marc Spandel

    8 maanden geleden
    Ik vermoed dat bij die 'rijke' klasse de 'nieuwe' Belgen ingerekend zijn die buitenlandse eigendommen bezitten en met sjieke wagens rondtoeren. Wat is anders de reden dat de échte Belgen arm blijven en deze met 'dubbele' nationaliteiten ons land overwoekeren tot en met de politiek? Die 'Belgen' komen niet naar hier om 'arm' te worden hoor!
  • Roger Vanthillo

    8 maanden geleden
    Inderdaad en vooral kort na WOII werd de baksteen in de maag extra gefaciliteerd. Heel wat burgers, met dikwijls rentes van ca. 10%, deden extra inspanningen. Ook heel wat landbouwgrond, meestal met de medewerking van plaatselijke burgemeesters, veranderde in bouwgrond. Met de Gewestplannen trachten men de ruimtelijke verrommeling wat in te dijken. Meestal tevergeefs. En het resultaat is er. Of dit nu de juiste parameter is om tot die conclusie te komen durf ik betwijfelen.
  • Fanny Konings

    8 maanden geleden
    Een eigen huis is tevens pensioen , een levensverzekering.
  • Daniel Corstjens

    8 maanden geleden
    Juist terug van de garage, heb intussen gezien dat ik btw moet betalen op die gast zijn loon! Dus de baas betaald die werkman, betaald nog eens patronale bijdragen aan de staat , die arbeider nog eens op zijn bruto loon en ik nog eens 21% btw aan de staat! Denk dat ik weet wie de rijkste Belg is!