© BELGA

Lichaam van vermiste schipper gevonden nadat schip was gezonken in de Schelde

In het binnenschip dat vorige week was gezonken in Grembergen, een deelgemeente van Dendermonde, is het lichaam van de vermiste schipper gevonden. Dat meldt het parket van Dendermonde, nadat bergers de hele nacht hadden doorgewerkt om het schip te lichten.

jvh

De binnenschipper – een man uit Charleroi – en zijn twee honden waren vermist sinds het schip vorige week maandag om 10.45 uur om onduidelijke redenen in sneltempo zonk. Na het ongeval werd een grootschalige zoekactie opgestart: speurhonden kamden de oevers uit, en een politiehelikopter onderzocht het wateroppervlak met hittesensoren. Maar zonder succes. Er werd dan ook vermoed dat zowel de schipper als zijn honden zich niet op tijd hadden kunnen redden toen het binnenschip water begon te maken, en zich nog aan boord bevonden.

LEES OOK. Gezonken vrachtschip geborgen, schipper en twee honden blijven vermist

De bergingsactie wordt uitgevoerd door de firma Hebo, een bedrijf met veel ervaring in soortgelijke operaties. De sterke stroming op de Schelde en de getijden maakten van de bergingsactie echter een complexe opdracht. Woensdagavond werd al één van de twee honden gevonden, en in de loop van de nacht troffen bergers ook het lichaam van de schipper aan.

Het lichaam van de man zal worden overgebracht naar UZ Antwerpen voor autopsie, meldt het parket. Zijn familie wordt bijgestaan door de dienst slachtofferhulp van de politie. De bergingsoperatie loopt door: het schip wordt verder gestabiliseerd, zodat het schip kan worden weggesleept voor bijkomend onderzoek door de aangestelde parketdeskundige.

LEES OOK. Brandstoflek bij gezonken binnenschip in Dendermonde: “Lijkt niet om grote hoeveelheden te gaan”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER