Op de stranden aan de populaire Adriatische kust in Zuid-Italië mogen strandgangers niet langer hun eigen eten en drinken meebrengen.
Volledig scherm
Op de stranden aan de populaire Adriatische kust in Zuid-Italië mogen strandgangers niet langer hun eigen eten en drinken meebrengen. © Getty Images

Toeristen ontzet over nieuw verbod op Italiaanse stranden: "Strenge regels gaan echt te ver”

Badgasten die graag hun eigen picknick meebrengen naar het strand in de Italiaanse regio Apulië zijn eraan voor de moeite. Lokale strandexploitanten verbieden dit namelijk, meldt ‘La Repubblica’. Ook de inwoners van Apulië zijn verbijsterd over de strenge regels en komen in opstand.

73 reacties

  • Rania Desaegher

    8 maanden geleden
    Als de regels je niet bevallen, ga dan ergens anders naartoe. Die landen zijn de overlast van toeristen beu en ik kan ze wel begrijpen.
  • robert henneman

    8 maanden geleden
    ik eet waar ik wil en wat ik wil,en degenenen die er tegen zijn hebben zooo een probleem. Leve de vrijheid😁
  • Casto Giuseppe

    8 maanden geleden
    Het gaat niet om vuile stranden maar de uitbaters willen vlug rijk worden
  • patrick sabbe

    8 maanden geleden
    Het is toch makkelijk op te lossen - vooral touroperaters en reisorganisaties kunnen hier heel wat verhelpen. Gewoon die zones boycotten door ze niet meer aan te bieden als de regels te onpopulair worden en de vijheid op stranden gaat beperken in de in verhal vermelde zin. Individueel kan je ook beslissen de Itliaanse stranden links te laten liggen e je strandvkantie elder te plannen. Landen kunnen veel bepalen doch de vakantieganger beslist nog altijd waar hij/zij heen gaat reizen...
  • Heinz Rumes

    8 maanden geleden
    Steeds meer zijn de mensen niet content met wat wij, ouderen, als normaal beschouwden, is dit nu het begin van het mensdom of wat, respecteert de geldende regels overal en ge hebt nooit problemen, en uit ondervinding kan ik je zeggen dat leeft gemakkelijk.