© ATV

Koppel dat zich aangaf na duw aan Antwerpse Geoffrey op Gentse Feesten, mag na verhoor beschikken

De twee personen die verdacht worden van slagen en verwondingen aan Antwerpenaar Geoffrey Ibens (36) en zijn vriendin tijdens de Gentse Feesten en zich dinsdag gemeld hadden na de verspreiding van een opsporingsbericht, mochten na verhoor beschikken. Dat meldt het parket Oost-Vlaanderen donderdag.

blg
Bron: Belga

De feiten, waarbij de man in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht werd, gebeurden op 21 juli. Kort na middernacht kwam het tot een woordenwisseling met trek- en duwwerk tussen twee koppels in de Onderstraat in Gent, waarbij Geoffrey Ibens uit Antwerpen zwaar ten val kwam. Het slachtoffer werd in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht en ontwaakte pas na enkele weken uit een coma.

Na de feiten wandelden de twee verdachten weg in de richting van de Belfortstraat. De speurders zochten een man en een vrouw van rond de 20 jaar oud en maandag werd een opsporingsbericht verspreid. Aan het koppel werd gevraagd om zich te melden bij de politie, die stelde dat het kon zijn dat ze de ernst van de feiten niet correct hebben ingeschat.

LEES OOK. Jong koppel geeft zich aan bij politie na incident op Gentse Feesten waarbij Antwerpenaar in coma belandde

Zelf gemeld

Het koppel meldde zich dinsdagavond bij de Gentse lokale politie. De man en de vrouw werden van hun vrijheid beroofd en woensdag een hele dag verhoord over de omstandigheden. Na het verhoor mochten ze beschikken. Ze werden dus vrijgelaten maar ze moeten zich ter beschikking houden van het gerecht, dat nog verder onderzoek voert naar de feiten.

Over de verklaring van de twee verdachten en hun identiteit worden geen details gegeven, maar het koppel erkende wel dat het betrokken was bij het incident. De man en de vrouw zullen zich later vermoedelijk voor de correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor de feiten.

Het gaat om een 23-jarige man en een 21-jarige vrouw, meldt het parket. “Op 14 augustus werd een opsporingsbericht verstuurd waarbij gezocht werd naar een jongen en een meisje die mogelijk betrokken waren bij een incident dat plaatsvond op 21 juli tijdens de Gentse Feesten waarbij een jongeman van 36 jaar oud ten val kwam.

Het koppel, een jongen van 23 en een meisje van 21, heeft zichzelf hierna aangegeven bij de politie. Nadat ze beiden uitgebreid verhoord werden over de feiten, heeft het parket beslist om hen te laten beschikken. Zij moeten zich wel ter beschikking houden van het gerecht. Het parket Oost-Vlaanderen voert verder onderzoek naar de ware toedracht van de feiten.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER