Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Getty Images

“Mijn mama wordt niet wakker": koelbloedig jongetje (7) redt leven van moeder (34) dankzij onovertrefbare noodoproep

Weinig volwassenen zijn in staat om in noodsituaties zo kalm en beheerst te reageren als dit zevenjarige jongetje uit de buurt van Parijs. Wanneer hij vaststelt dat zijn moeder “niet wakker wordt”, belt hij ijzig kalm naar de hulpdiensten, voert op indrukwekkende wijze hun instructies uit en redt op die manier het leven van zijn moeder. De hulpdiensten hebben het bewuste audiofragment vrijgegeven. Bij het beluisteren krijg je steevast een brok in de keel van zo veel bravoure.

13 reacties

  • Joseph swaenen

    8 maanden geleden
    Chapeau jongetje, jij hebt dat super gedaan voor zo jonge leeftijd, mama mag heeeeel fier op jou zijn, ik hoop dat hier veel mensen nog een les van kunnen leren
  • françois rooseleir

    8 maanden geleden
    chapeau jongetje
  • Kelly Rymenams

    8 maanden geleden
    Wauw, fantastisch van die jongen!!! Ik ben voorstander dat kinderen al op jonge leeftijd leren hoe ze kunnen helpen, weliswaar op hun niveau, maar het redt levens
  • Ludo Wouters

    8 maanden geleden
    Een grote held die kleine jongen. Ik ben er zeker van dat zijn ouders hem een goede opvoeding hebben gegeven, dus ook een pluim aan de ouders.
  • Axel Italis

    8 maanden geleden
    Indrukwekkend, wow! Mag ik voorstellen een grote speelgoed brandweerwagen te geven, denk dat hij dat liever heeft dan een medaille😉. Zo eentje met lichtjes, sirene en een ladder!
  1. KIJK. 88-jarige Oekraïner Ivan wandelt 's nachts tientallen kilometers om aan Russische militairen te ontsnappen

    KIJK. 88-jarige Oekraïner Ivan wandelt 's nachts tientallen kilometers om aan Russische militairen te ontsnappen

    De 88-jarige Ivan Vivsianyk, inwoner van het dorp Ocheretyne in de regio Donetsk, wist op een opvallende manier te ontsnappen aan de Russische bezetting. Dat vertelt hij nu aan de Oekraïense nieuwszender 1+1. Russische militairen namen zijn paspoort af, waardoor hij besloot ‘s nachts te voet op de vlucht te slaan. De tachtiger liep maar liefst zes uur lang, onder vuur, in het donker, totdat hij onderweg een chauffeur tegenkwam die aanbood hem een lift te geven. Nu verblijft de grootvader in Dnipro, waar hij wacht op een nieuw Oekraïens paspoort.
  2. LIVE OEKRAÏNE. Gouverneur: drie doden en drie gewonden bij Russische aanval op Odesa - “Kiev valt Krim aan met Amerikaanse ATACMS-raketten”
    LIVE OEKRAÏNE
    161

    LIVE OEKRAÏNE. Gouverneur: drie doden en drie gewonden bij Russische aanval op Odesa - “Kiev valt Krim aan met Amerikaan­se ATACMS-raketten”

    Bij een Russische raketaanval zijn woensdag in de vroege ochtend drie mensen gedood en drie gewond geraakt in de Oekraïense havenstad Odesa. Dat meldt de Oekraïense gouverneur van de gelijknamige regio. Bij de aanval zou ook civiele infrastructuur zijn beschadigd in de stad aan de Zwarte Zee. Volgens Rusland heeft Oekraïne de Krim aangevallen met zes Amerikaanse ATACMS-langeafstandsraketten. Daarbij zouden minstens vijf Russische soldaten gewond geraakt zijn. En bij de aanval op een universiteitsgebouw is Serhi Kivalov, een uitgesproken pro-Russische politicus, gewond geraakt. Het nieuws leidt tot cynische reacties onder Oekraïners. “Karma is a bitch”, klinkt het onder meer. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.