Michael Parkinson© AFP

Britse presentator Michael Parkinson (88) overleden

De Britse presentator Michael Parkinson is op 88-jarige leeftijd overleden. Parkinson is woensdagavond na een kort ziekbed in het bijzijn van zijn gezin gestorven. Dat laat zijn familie donderdag weten in een verklaring aan de BBC.

jvh
Bron: BELGA

De presentator was decennia te zien op de Britse televisie. Zo maakte hij van 1971 tot en met 1982 en van 1998 tot en met 2007 de talkshow ‘Parkinson’. De presentator interviewde grote sterren als Muhammad Ali, Elton John en Madonna, maar ook leden van de koninklijke familie zoals prinses Anne. Hij schatte ooit in dat hij meer dan 2.000 mensen heeft geïnterviewd.

BBC-topman Tim Davie noemt de overleden presentator de “koning van de talkshow”. Volgens hem was Parkinson een unieke en geweldige presentator en journalist die “enorm gemist zal worden”.

Parkinson begon zijn journalistieke carrière bij de krant en werkte voor onder meer The Guardian en de Daily Express. Later maakte hij de overstap naar televisie en was hij verslaggever en nieuwspresentator bij onder meer de BBC, voordat hij zijn eigen talkshow kreeg.

De presentator maakte ook programma’s als ‘Give Us a Clue’, ‘One’s Going For a Song’ en een ochtendshow op ITV. Ook presenteerde hij meerdere radioprogramma’s voor de BBC.

Parkinson werd in 2008 geridderd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer