© rr

Ophef over beelden van hevige vechtpartij tussen Antwerpse tienermeisjes, politie opent onderzoek: “Geen heksenjacht op sociale media voeren”

Antwerpen -

Verschillende filmpjes van een vechtpartij tussen tienermeisjes in Antwerpen worden duchtig gedeeld via sociale media. De Antwerpse politie is een onderzoek gestart. “We vragen om de heksenjacht op sociale media niet verder op te voeren”, zegt de politie. Ook in het Oost-Vlaamse Zelzate speelden zich deze week gelijkaardige feiten af.

Jarit Taelman

De vechtpartij zou zich afgelopen dinsdag hebben afgespeeld in de ondergrondse parking onder het Operaplein in centrum Antwerpen. Een vijftal meisjes willen schijnbaar verhaal halen bij hun slachtoffer, dat geen weg meer op kan. Het meisje wordt in een hoek op de grond geduwd en moet verschillende klappen en trappen incasseren.

Terwijl verschillende omstaanders alles filmen, wordt het slachtoffer verplicht verschillende keren ‘sorry’ te zeggen. De precieze aanleiding van de vechtpartij is niet duidelijk. Op andere filmpjes is ook te zien hoe verschillende daders hun excuses aanbieden aan het slachtoffer en haar familie. De beelden doen denken aan het Oost-Vlaamse Zelzate, waar een groep pesters de voorbije weken minstens twee slachtoffers maakte.

LEES OOK. “Kus, kus!” Jongen vernederd en geslagen, meisje zwaar aangepakt door bende in Zelzate: heftige beelden circuleren op sociale media

Ook onze redactie kreeg de beelden via verschillende kanalen doorgestuurd, maar kiest er voor de video niet te brengen. De lokale recherche jongerencriminaliteit van de Antwerpse politie is een onderzoek gestart naar de feiten.

“We vragen om de heksenjacht op sociale media niet verder op te voeren, maar nuttige info aan de politie over te maken die dan het onderzoek in alle sereniteit zal voeren”, zegt woordvoerder Wouter Bruyns van de Antwerpse politie. “Onze ploegen op het terrein zijn ook op de hoogte en hebben extra aandacht voor incidenten die mogelijk aan de feiten verbonden zijn.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen