YouTuber Average Rob (31) doet mee aan ‘De Slimste Mens ter Wereld’

Play 4 heeft een zesde kandidaat bekendgemaakt voor het nieuwe seizoen van ‘De Slimste Mens ter Wereld’. En het is een klepper van formaat: Robert Van Impe (31) alias Average Rob. De YouTuber zal zijn kennis meten met onder meer comedian Alex Agnew, voormalig miss België Annelien Coorevits en Zillion-regisseur Robin Pront.

wvb

Het YouTube-fenomeen finishte twee maanden geleden samen met zijn broer Arno ‘The Kid’ (24) nog in zijn allereerste Iron Man in het Oostenrijkse Klagenfurt, wat hij de grootste uitdaging van zijn leven noemde. Binnenkort wacht er dus een nieuwe challenge: meedingen naar de titel van De Slimste Mens ter Wereld, dat intussen al aan zijn 21ste seizoen toe is.

Eerder raakte al bekend dat comédienne Jade Mintjens, gewezen miss België en Temptation Island-presentatrice Annelien Coorevits, regisseur Robin Pront, bekend van het geweldig scorende Zillion, en actrice Nathalie Meskens aan de populaire tv-quiz zouden meedoen. Gastheer Erik Van Looy wist ook na jaren aandringen comedian Alex Agnew voor de kar te spannen.

Van photoshop tot Tomorrowland

Van Impe scoorde voor het eerst op het internet door zichzelf te fotoshoppen naast grote beroemdheden waaronder Kim Kardashian en Barack Obama. In 2016 zette hij zijn eerste stappen in de media door aan de slag te gaan als videoreporter bij weekblad Humo.

Ontploffen deed de content creator helemaal wanneer hij zelf een YouTube-kanaal opstartte waarin hij, samen met zijn jongere broer Arno, de meest extreme sporten uittest. In juni van dit jaar volgde de apotheose van een maanden durende serie waarin hij zich voorbereidde op één van de meest geflipte uitdagingen uit zijn YouTube-carrière: een volledige Iron Man voltooien. Een waanzinnige krachttoer waarbij hij 3,8 km moest zwemmen, 180 km fietsen en 42 km lopen.

Sinds 2018 vormt Rob een DJ-duo met Jasper Donkers, die beter bekend staat onder de artiestennaam ‘Omdat Het Kan Soundsystem’. De twee lieten deze zomer voor het tweede jaar op rij duizenden feestvierders uit de bol gaan met hun pompende beats op het dancefestival Tomorrowland.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER