© ATV

Watersport op Galgenweel tijdelijk verboden wegens schadelijke bacterie, nieuwe tegenslag voor waterpretpark

Antwerpen -

Alle recreatieve watergebonden activiteiten op het Galgenweel op Linkeroever worden tijdelijk en per direct verboden. Dat heeft burgemeester Bart De Wever vandaag beslist. Reden is een te hoge waarde van de E. colibacterie bij recente metingen.

joro

Bij de metingen werd het dubbele van de maximale drempelwaarde vastgesteld. Die E. colibacterie is in hoge concentraties schadelijk voor zowel mensen als dieren. Contact met het besmette water moet dus vermeden worden. “Mogelijk is er door de langdurige en hevige regenval tijdens de voorbije weken een overloop geweest van de riolering naar het Galgenweel, wat voor de ontwikkeling van de E. colibacterie kan gezorgd hebben”, verklaart burgemeester De Wever. Hij betreurt zelf dat hij de beslissing moest nemen, maar die is wel noodzakelijk. “De veiligheid van Antwerpenaren en onze viervoeters staat voorop.”

Er is tijdelijk geen enkele watersport, zoals zeilen, (wind-)surfen, suppen of vissen mogelijk, en ook het waterpretpark WakeUpCable zal niet toegankelijk zijn zolang het verbod van kracht is.

De beslissing betekent een nieuwe forse tegenslag voor het waterattractiepark, dat in de hoek van de waterplas is gevestigd. Eerder deze zomer moest de wakeboardbaan al een tweetal weken sluiten nadat een van de masten van de kabelbaan naar beneden was gestort.

LEES OOK. Wakeboardbaan aan Galgenweel weer operationeel na instorting van mast van kabelbaan

Een nieuwe tegenslag voor het waterpretpark WakeUpCable.© Nattida-Jayne Kanyachalao

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV