© Shutterstock

Amerikaans rapport waarschuwt voor gevaarlijke sekstrend

Uit een rapport blijkt dat er in de VS met 'stealthing' een nieuwe sekstrend is opgedoken. Het gaat niet om een nieuw leuk standje, maar om mannen die ongevraagd hun condoom afdoen tijdens het vrijen. "Een vorm van verkrachting", zeggen de onderzoekers.

flb

Het was Alexandra Brodsky die de kat de bel aanbond in de VS. Zij onderzocht het fenomeen van 'stealthing' in opdracht van de Columbia Journal of Gender and Law en kwam tot de conclusie dat het gaat om een nieuwe trend die is opgedoken. Die trend zou mannen aanmoedigen om vlak voor ze klaarkomen hun condoom af te doen en ongevraagd in de partner te ejaculeren.

Brodsky kaartte het probleem als eerste aan omdat ze in haar omgeving van het fenomeen had gehoord. In haar rapport lijst ze getuigenissen op, maar ze vond ook tips die online circuleren en waarmee mannen elkaar aanmoedigen om aan 'stealthing' te doen zonder dat de partner het doorheeft. Daaruit bleek dat die aanhangers niet geven om de toestemming van hun partner en het net als hun recht zien om hun zaad zoveel mogelijk te verspreiden, desnoods met geweld.

De onderzoekster wil er met haar rapport dan ook nog eens op wijzen dat 'stealthing' gelijkstaat aan verkrachting en dat zelfs als je toestemming gaf voor seks, dat niet wilt zeggen dat je ook toestemming geeft voor het klaarkomen zonder condoom. "Een van mijn doelen was dan ook om mensen een stem te geven die het slachtoffer geworden zijn van iets wat al te vaak wordt omschreven als 'slechte seks' in plaats van 'geweld'", besluit Brodsky.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer