Na een avontuur bij Melbourne, speelt Nani nu bij Adana Demirspor.© AFP

Wordt het derde keer goede keer tegen het Turkse Adana Demirspor?

Na de nieuwe optater tegen Olympiakos krijgt KRC Genk nog een derde en laatste kans om een ticket voor een Europese groepsfase af te dwingen. Maar om de Conference League te halen moet Racing op 24 (thuis) en 31 augustus (uit) voorbij het Turkse Adana Demirspor.

Marnik Geukens

Demirspor kwalificeerde zich donderdagavond voor de play-offs, nadat het na een klinkende zege in de heenmatch (5-1) tegen het Kroatische Osijek de terugwedstrijd met 3-2 verloor. In de tweede voorronde werd het Roemeense Cluj al gewipt. De club speelt zijn thuismatchen in het New Adana Stadium (33.543 zitjes) in Adana, met 1,7 miljoen inwoners de op vier na grootste stad van Turkije. Adana ligt in het zuiden van het gigantische land, op ruim 400 kilometer van de Syrische grens.

Demirspor eindigde vorig seizoen knap vierde in Turkije, na de topclubs uit Istanboel Galatasaray, Fenerbahce en Besiktas. De kapitaalkrachtige club strikte Patrick Kluivert als coach, Nani (ex-Manchester United) en Belhanda (ex-Galatasaray en Dynamo Kiev) hebben ook al heel wat kilometers op de teller. Henry Onyekuru (ex-Anderlecht) verliet de Turkse club deze week voor het Saoedische Al Feiha.