Alvorens een geldautomaat wordt gesloten, moet een alternatief worden voorzien, klinkt het.
Volledig scherm
Alvorens een geldautomaat wordt gesloten, moet een alternatief worden voorzien, klinkt het. © SOPA Images/LightRocket via Gett

Britse banken riskeren boete als ze geldautomaten sluiten

Britse banken riskeren een boete als ze niet voldoende toegang voorzien tot cash. In heel het land moeten mensen en bedrijven op minstens 3 mijl (zo’n 4,8 kilometer) een geldautomaat ter beschikking hebben, zo kondigt het Britse ministerie van Financiën aan.

18 reacties

  • Dany Herman

    8 maanden geleden
    Jan De Graaf de theorie benadruk je maar de werkelijkheid is anders en daar klagen de mensen terecht over Zoals altijd veel beloven maar weinig doen
  • Jan De Graaf

    8 maanden geleden
    Waar zit hier iedereen over te klagen? Op 31 maart heeft de regering de banken verplicht om in stedelijk gebied automaten te plaatsen op max 2km en op het platteland op max 5km. Da is dus strenger. Vroeger had men 3/4/5 banken rond de kerk van elk dorp. 1 neutrale is toch even goed? Als men ergens gaat wonen waar er niks is dan is men toch verplicht om zich te verplaatsen om te gaan winkelen of om te gaan werken . Als men onderweg dan 1 automaat tegenkom is het toch in orde.
  • maria lucia vandenborre

    8 maanden geleden
    Als de banken ons geld gebruiken om leningen te verlenen om rijk mee te worden dan zou alle diensten die ze aanbieden gratis moeten zijn !
  • Patrick De Geyter

    8 maanden geleden
    geld storten geen enkel probleem, geld terug van je rekening halen, ho maar...het zou een basisrecht moeten zijn, het is jouw geld. Reden volgens de banken, we hebben geen baar geld meer. Van paar duizend euro wordt pertinent gevraagd waarvoor je dit nodig hebt. Van schending op de privacy gesproken.
  • Veronica Voorhelst

    8 maanden geleden
    het is niet voor cash dat geldautomaten nodig zijn. Dat kunt ge evengoed in de supermarkt afhalen. Het is voor rekeninguittreksels en overschrijvingen dat er geldautomaten nodig zijn.