Parket Antwerpen

Drugsafval gevonden in natuurgebied in Turnhout, parket onderzoekt de zaak

Het parket in Antwerpen is een onderzoek gestart naar drugsafval dat gedumpt is in het Turnhouts Vennengebied. Een voorbijganger merkte de grote vaten op en verwittigde de politie. "Vooral wegblijven van dit soort situaties, want het kan gevaarlijk zijn", vertelt Kristof Aerts van het Antwerps parket.

Het Antwerps parket is gestart met een onderzoek naar drie vaten met drugsafval die gedumpt zijn in het Turnhouts Vennengebied. Het gaat om een natuurgebied dat vooral populair is bij fietsers en voetgangers. Een voorbijganger ontdekte afgelopen week drie grote vaten met drugsafval en verwittigde de politie.

Het zou afkomstig kunnen zijn van een drugslabo, maar dat zal het onderzoek uitwijzen

Kristof Aerts van het Antwerps parket

"De politie is ter plaatse gegaan en heeft inderdaad vastgesteld dat het gaat om gedumpt afval", vertelt Kristof Aerts van het Antwerps parket. "Er is meteen ook een perimeter opgesteld en de drie vaten zijn op een veilige manier afgevoerd. Het afval zou afkomstig kunnen zijn van een drugslabo, maar dat zal het onderzoek uitwijzen."

Provinciaal meldpunt

Het parket benadrukt nog eens dat als je verdachte zaken tegenkomt, je dat best onmiddellijk meldt aan de politie. "We hebben sinds 2021 een provinciaal meldpunt waarop je anoniem informatie kan delen met de politie.Ā Vooral wegblijven van dit soort situaties, want het kan gevaarlijk zijn als het om chemisch afval gaat", benadrukt Aerts.Ā 

Meest gelezen