In 2023 zijn er al meer dan 2.000 mensen omgekomen die probeerden Europa te bereiken.
Volledig scherm
In 2023 zijn er al meer dan 2.000 mensen omgekomen die probeerden Europa te bereiken. © AFP

Griekse kustwacht redt 90 migranten van in nood geraakte zeiljacht

In een reddingsoperatie op ongeveer tien zeemijl ten zuidoosten van het Griekse eiland Amorgos, in de Egeïsche Zee, hebben schepen en patrouilleboten met succes ongeveer 90 migranten gered. Dat meldt de Griekse openbare omroep ERT. Het gaat om migranten die voornamelijk uit het Midden-Oosten en Afrika afkomstig zijn.

1 reactie

  • Franky Vinck

    8 maanden geleden
    Het enige dat hier een halt kan aan brengen. Is onmiddellijk boot op en terug sturen. Europa zit al te vol. Mensen moeten in hun thuisland geholpen worden.
  1. “Ze zag geen andere oplossing”: Ann (74) overvalt bank om online oplichters te betalen

    “Ze zag geen andere oplossing”: Ann (74) overvalt bank om online oplichters te betalen

    In de Amerikaanse staat Ohio is een 74-jarige vrouw aangehouden voor het overvallen van een bank. Ann Marry wandelde het gebouw binnen en hield de werknemers aan de balie onder schot. Na de overval keerde ze meteen terug naar haar huis in de stad Hamilton, waar niet veel later de politie al aan de deur stond. “De vrouw heeft nog nooit iets gestolen, maar nu was ze wanhopig op zoek naar geld,” vertelt sergeant Brandon McCroskey. “Ze moest naar eigen zeggen geld geven aan een online oplichter en ze zag geen andere oplossing.” Marry blijft in de cel tot ze voor de rechter moet verschijnen.
  2. Zijn tekorten in onze bloedvoorraad binnenkort verleden tijd dankzij darmbacterie? Nieuwe studie schept hoop
    PREMIUM

    Zijn tekorten in onze bloedvoor­raad binnenkort verleden tijd dankzij darmbacte­rie? Nieuwe studie schept hoop

    Regelmatig krijgen we te horen dat de Vlaamse bloedvoorraad onder druk staat. Soms moet men zelfs rantsoeneren omdat we bepaalde bloedgroepen tekort hebben. Maar nu ontdekten onderzoekers dat een bacterie uit onze darmen die tekorten binnenkort mogelijk kan oplossen. Over welke bacterie gaat het en hoe wordt die dan ingezet? En waarom kan je ook alweer niet zomaar bloed uitwisselen? HLN wetenschapsexpert Martijn Peters licht de mogelijke doorbraak toe.