De zonnebloem van Jean Helsen uit Oud-Turnhout is ruim twee keer zo groot als de man zelf.© BERT DE DEKEN

Zonnebloem van Jean (84) is 4,3 meter groot: “Exemplaar groeide spontaan in mijn tuin”

Oud-Turnhout -

Jean Helsen (84) uit Oud-Turnhout heeft een zonnebloem van liefst 4,3 meter hoog in zijn tuin staan. “De zonnebloem is daar per toeval gegroeid. Ik heb er niets voor moeten doen”, zegt de trotse tachtiger.

Bart Van den Langenbergh

De reuzezonnebloem van Jean Helsen in de Jozef Embrechtsstraat in Oud-Turnhout is ruim twee keer zo groot als de bewoner zelf en torent in zijn tuin boven alles uit. De tachtiger is best wel trots op zijn zonnebloem van exact 4,3 meter hoog. “Ik heb deze zonnebloem zelf niet gezaaid. De bloem is spontaan gegroeid in mijn tuin”, legt Jean Helsen uit. “Omdat de zonnebloem wellicht niet meer verder zal groeien, hebben we onlangs de hoogte gemeten. We staken enkele elektriciteitsbuizen in elkaar en konden zo de exacte lengte van de bloem meten.”

Vooral in juni en begin juli was er veel zonneschijn, maar daarna heeft het ook in Oud-Turnhout veel geregend. Wellicht waren dat ideale omstandigheden voor de zonnebloem om uit te blinken in de hoogte. “Voor deze buurt is een zonnebloem van 4,3 meter misschien wel ongewoon, maar in het algemeen is het geen uitzondering”, vermoedt Jean Helsen. “Heel wat passanten die voorbij mijn tuin zijn gereden, hebben mijn reuzezonnebloem opgemerkt.”

De zonnebloem uit Oud-Turnhout is in ieder geval niet lang genoeg om de wereld te verbazen. De grootste zonnebloem staat, met een lengte van 9,17 meter, op naam van een Duitser.

De zonnebloem van Jean Helsen uit Oud-Turnhout is ruim twee keer zo groot als de man zelf.© BERT DE DEKEN

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Oud-Turnhout