Archiefbeeld van Nicolas Sarkozy  en Vladimir Poetin in het Elysée in 2008.
Volledig scherm
Archiefbeeld van Nicolas Sarkozy en Vladimir Poetin in het Elysée in 2008. © EPA

“Schokkend en krankzinnig”: uitlatingen van Sarkozy over Oekraïne en Rusland lokken verontwaardiging uit

Het pleidooi van Nicolas Sarkozy voor een “neutraal” Oekraïne en een referendum om de annexatie van de Krim te “ratificeren” heeft een golf van verontwaardiging uitgelokt in Parijs en Kiev. Politici en experten vinden de opmerkingen van de voormalige Franse president “beschamend” en beschuldigen hem ervan een handpop van Vladimir Poetin te zijn.

39 reacties

  • Pierre Vaneylen

    9 maanden geleden
    Eindelijk ééntje met gezond verstand, in tegnstelling met de E.U. bonzen op hun ivoren toren die nekel uit zijn op machtswellust en het achterw..rk van de Amerikanen likken.
  • Daniel Patteet

    9 maanden geleden
    Sarkozy heeft Oekraïne al opgegeven en zou t waarschijnlijk zo graag zien gebeuren.Maar hij vergeet 1 belangrijk detail.Als Rusland (Poetin) nu zijn zin krijgt,welk land is dan t volgende slachtoffer van zijn waanideeën?Die Russen hebben niks verloren in Oekraïne en ze moeten terug oprotten.En met oprotten bedoel ik van deze Aardbodem want er is hier geen plaats voor dictators.
  • Willy Michiels

    9 maanden geleden
    Hoeveel heeft hij daarvoor gekregen van Poetin om dat te verkondigen. in de EU.
  • Walter Van Criekinge

    9 maanden geleden
    Men vergeet hier blijkbaar iets belangrijk: In 1994 werd een memorandum ondertekend tussen Oekraïne, Rusland, Groot-Brittannië en de VS over onafhankelijkheid van Oekraïne. Is dat dan maar een vodje papier?
  • John Doe

    9 maanden geleden
    Wat verwacht je van een rechtse rakkers? N-VA en vb zijn ook goede vriendjes met die dictator, weet je nog?