Sergio Herman trekt zich volledig terug uit Cadzand en zal dus ook niet meer te spotten zijn in het Strandhote (links), waar ‘Pure C’ al die jaren huisde.
Volledig scherm
PREMIUM
Sergio Herman trekt zich volledig terug uit Cadzand en zal dus ook niet meer te spotten zijn in het Strandhote (links), waar ‘Pure C’ al die jaren huisde. © Eigen beeld Strandhotel / Joel Hoylaerts / Photonews

RECONSTRUCTIE. Waarom Sergio Herman (voorgoed?) uit zijn Zeeland wegtrekt

Jarenlang stond Cadzand oorverdovend synoniem van Sergio Herman (53). Opvallend dus dat de Zeeuwse topchef zich nu ineens én integraal uit zijn favoriete badstad én bijhorende restaurants ‘Pure C’ en ‘AIRrepublic’ terugtrekt. Officieel omdat hij meer tijd wil vrijmaken voor “familie en internationale uitdagingen”. En dat klopt ook, maar volgens insiders speelt toch nog wat meer mee: “Sinds de degradatie van ‘Pure C’ door Michelin is alles in een stroomversnelling beland.” Reconstructie van een sterrendrama.

19 reacties

  • FRANCO DI NITTO

    9 maanden geleden
    Het restaurant verloor z’n Michelinsterren? Geen zorgen, en geloof me: eten is als liefde: het komt uit het hart, niet van sterren!
  • Jan Baroen

    9 maanden geleden
    Een kok die verschillende restaurants en een tiental frituren in binnen- en buitenland heeft, die meer dan de helft van zijn tijd aan tv programma’s meedoet, is geen chef-kok maar een zakenman voor wie enkel geld telt en de ambachtelijke uitoefening van het beroep kok zeker niet op de eerste plaats komt. Is het te verwonderen dat de klanten dan afhaken?
  • jan tobbak

    9 maanden geleden
    in portugal in de dorpen eet ik voor 15eur goed en gezond de moeder staat in de keuken en de man dient op en geen michelin sterren gewoon goed eten aan een eerlijke prijs
  • Tina Colpaert

    9 maanden geleden
    En hoeveel tijd bracht hij daar zelf door ....juist de naam en voor de rest personeel die alles klaarmaakt want als chef kan je niet overal zijn maar in je zaak!
  • Frank Tournet

    9 maanden geleden
    Chef weg, sterren weg. Logisch toch.