© Gil Plaquet

Bestuurder in één uur tijd twee keer positief

De lokale politie Mechelen-Willebroek heeft tijdens drie nachten op rij 1.316 bestuurders laten blazen. 61 chauffeurs waren positief. Eén van de bestuurders werd in een tijdspanne van één uur zelfs twee keer positief bevonden.

Leo De Nijn

De meest dronken bestuurders liepen in de nacht van zaterdag op zondag tegen de lamp. Toen werden liefst 32 bestuurders op dronken rijden betrapt.

Eén van deze bestuurders werd op de R6 bij de controle aangetroffen met 0,9 promille alcohol in zijn bloed. Bovendien legde hij een positieve speekseltest af voor het gebruik van cocaïne. “Onze manschappen waren nog geen klein beetje verbaasd toen ze dezelfde bestuurder, ondanks zijn rijverbod van vijftien dagen, een uur later zagen rijden op de Hombeeksesteenweg. Hij legde opnieuw een positieve speekseltest af met een bloedproef. Hij had nog steeds 0.9 promille alcohol in zijn bloed”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

Deze bestuurder kreeg een extra proces-verbaal voor het sturen tijdens een periode van onmiddellijke intrekking van zijn rijbewijs, waarop zware straffen staan. Zijn voertuig zal alvast vijftien dagen gestald blijven bij de takeldienst.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER