Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © BELGA

“Enkel gratis als ze zonder bh poseren”: fotograaf Miss België dringt herhaalde­lijk bij ex-kandidates aan voor naakts­hoots

De vaste fotograaf en mede-organisator van Miss België contacteerde herhaaldelijk verschillende ex-kandidaten voor naakte fotoshoots. Dat meldt VRT NWS die met vier gewezen kandidates kon spreken en berichten kon inkijken. “Daar doen zulke jonge meisjes aan mee. Die zijn heel kwetsbaar”, getuigt één van de ex-kandidaten, die wijst op de machtsverhouding. De organisatie heeft de fotograaf al anderhalf jaar geleden “op het matje geroepen”.

27 reacties

  • George Verbeek

    9 maanden geleden
    Ongelofelijk dat die niet wordt ontslagen en het enige gevolg is dat zijn taken wat worden terug geschroefd.. Dat toont aan dat de organisatie mede verantwoordelijk is en niet zuiver op de graat.
  • Nico Herbots

    9 maanden geleden
    Je mag iets voorstellen, maar als het antwoord nee is, moet je niet gaan aandringen. Zeker niet als oudere man in een machtspositie proberen jonge meisjes te overhalen om in hun blote borsten voor je te gaan staan. Het is wel degelijk de fotograaf die in dit verhaal in de fout gaat. En Albert, ik geloof nooit dat de dolle mina's streden voor het recht van machtsmisbruik van mannen over kwetsbare jonge vrouwen. Wel voor respect voor vrouwen en eigen beslissingsrecht. De BH was hierbij een symbool
  • Gino Denil

    9 maanden geleden
    Heeft niets met preuts zijn te maken. Wel met intimidatie en grensoverschrijdend gedrag. Verwar de twee niet met elkaar, Albert.
  • Casto Giuseppe

    9 maanden geleden
    Fotograaf zijn licentie afnemen want er scheelt iets in zijn hoofd
  • Guido Ceuleers

    9 maanden geleden
    Mevrouw Devos moet niet de onschuldige spelen. Zij verdient veel geld aan gans deze vleesshow.