© Dirk Selis

Opnieuw opschudding in Truiense Stationsstraat: “Politieraad moet samenkomen”

Sint-Truiden -

Vrijdagavond laat zijn de buurtbewoners van de Stationsstraat in Sint-Truiden opnieuw uit hun bed geschreeuwd. Na een vechtpartij heeft de politie Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken een man gearresteerd terwijl een andere man gewond met de ziekenwagen werd afgevoerd.

Vrijdagavond omstreeks 23 uur baadde de Truiense Stationsstraat opnieuw in het blauwe politielicht. De feiten vonden plaats vlak tegenover Hotel Belle Vie, in 2012 nog uitgeroepen tot het beste hotel van België volgens de website HotelSpecials.be. “Maar nu is het een doorgangshuis geworden voor louche figuren”, zegt een buurtbewoner.

“Men speelt er luide muziek, het vuil puilt er uit en er vinden dagelijks vechtpartijen plaats. Omstreeks iets voor elf vrijdagavond brak er opnieuw een vechtpartij uit aan het hotel. De betrokken personen waren duidelijk onder invloed.” Politiewoordvoerder Evi Lennertz bevestigt dat er om 22.49 uur een oproep is binnengekomen om een incident te melden. “Ter plaatse toegekomen hebben we voor een gewond persoon de ziekenwagen gebeld en een tweede persoon gearresteerd”, zegt Lennertz. “Het onderzoek loopt.”

Politieraad

Eerste schepen Hilde Vautmans (Open Vld) heeft er na deze nieuwe feiten genoeg van. “Ik wil de politieraad zo snel als mogelijk laten samenkomen om het geweld en de drugsproblematiek in onze stad ten gronde te bespreken.” Ook de oppositieleider Ludwig Vandenhove (Vooruit) wil de politieraad laten samenkomen. “De maatregelen van burgemeester Kempeneers laten te lang op zich wachten, we moeten nu ingrijpen. Desnoods moet de korpschef maar uit zijn vakantie komen. Dit gaat voor.” (DS)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer