Marcel Verreth.© rr

Oud-marktkramer Marcel Verreth op 87-jarige leeftijd overleden: “Een lieve man die het beste wilde voor iedereen”

Sint-Katelijne-Waver, Mechelen, Heist-op-den-Berg -

In Sint-Katelijne-Waver is zaterdag afscheid genomen van Marcel Verreth. De 87-jarige oud-marktkramer en jeugdspeler van KV Mechelen overleed afgelopen maandag aan de gevolgen van een ziekte. Samen met zijn echtgenote verkocht hij lederwaren en hij was ook bijna twintig jaar lang voorzitter van het Mechelse verbond van marktkramers.

Stijn Van de Sande, Sven Van Haezendonck

Fernand Verreth omschrijft zijn oudste broer als een erg vrolijke man. “Marcel was de vrolijke noot in de familie”, zegt hij. “Maar dat was hij ook op de markt. Hij verkocht tal van lederwaren, zoals handtassen, boekentassen en portefeuilles. Dat deed hij altijd met veel humor. Nochtans was hij niet altijd marktkramer. Hij begon als meubelmaker samen met onze vader, maar later nam hij samen met zijn echtgenote de zaak van haar ouders over.”

Verreth stond jarenlang op de markten in onder meer Antwerpen, Vilvoorde en Heist-op-den-Berg. “En uiteraard ook in Mechelen”, zegt broer Fernand. “Bijna twintig jaar lang was hij voorzitter van Markta, het verbond van Mechelse marktkramers. Daardoor kende hij iedereen. Hij probeerde altijd zijn best te doen voor de markt. Het hielp dat hij goed bevriend was met burgemeester Jos Vanroy. Dat was een oud-klasgenoot van hem.”

Toffe vent

De taak van voorzitter nam hij volgens opvolger Luc ‘Vis’ Mariën met veel overgave op zich. “Marcel was een heel lieve man die bekommerd was over iedereen en het beste voorhad met de markt. Hij kreeg niet alles gedaan, maar was wel van goede wil en probeerde voor iedereen goed te doen. Het was een toffe vent”, zegt hij. “Hij was ook trots op het feit dat hij de voorzitter van Markta was. Zijn dochter had overigens ook een kraam op de markt. Zij verkocht kousen. Samen met zijn echtgenote en hun hondje was Marcel lange tijd een vertrouwd gezicht op de markt.”

Plots achteruit

Marcel Verreth werd 87 jaar. De laatste tijd sukkelde hij met zijn gezondheid. Zo’n 15 jaar geleden had hij hartproblemen, maar die waren van de baan. “Enkele jaren geleden, na een operatie, verhuisde hij wel naar wzc Huyze De Pauw in Onze-Lieve-Vrouw-Waver (Sint-Katelijne-Waver)”, zegt Fernand. “Daar amuseerde hij zich. Hij was er oprecht gelukkig. De laatste weken ging hij plots erg achteruit. Een tumor was uitgezaaid naar zijn botten en bezorgde hem veel pijn. Uiteindelijk is hij maandagvoormiddag overleden.”

De uitvaart van Marcel Verreth, die ook een broer is van acteurs Manu en René Verreth en het in de jaren vijftig tot de reserveploeg van KV Mechelen schopte, vond zaterdag plaats in de aula van het uitvaartcentrum Danny Ceulemans in Sint-Katelijne-Waver.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners