De “vloek van de lotto” slaat toe bij koppel dat bijna 50 miljoen euro won

De loterij winnen. Het is iets waar heel wat mensen van dromen. Toch gaan die miljoenen euro’s op de bankrekening niet altijd gepaard met even veel geluk. Winnende koppels worden maar al te vaak slachtoffer van de “vloek van de lotto”.

nadb

Zo kijken we bijvoorbeeld naar Jason en Victoria Jones. Ze waren amper een maand getrouwd toen ze in 2004 zo’n 2,8 miljoen euro wonnen. In augustus vorig jaar gingen ze uit elkaar omdat Victoria een zakenman had leren kennen die veel rijker was dan haar echtgenoot.

Les en Samantha Scadding wonnen in 2009 bijna 50 miljoen euro met de loterij. Ook zij gingen vier jaar later uit elkaar. Adrian en Gillian Bayford wonnen in 2012 de grote jackpot van bijna 180 miljoen euro. Hun relatie sneuvelde een jaar later.

Vloek van de lotto

En nu zijn ook winnaars Gareth en Catherine Bull slachtoffer geworden van de zogenaamde “vloek van de lotto”. Vijf jaar geleden gingen zij aan de haal met omgerekend bijna 50 miljoen euro.

Nu is vader Gareth echter uit hun huis in het Engelse plaatsje Mansfield getrokken. Hij woont nu alleen in een huis anderhalve kilometer verderop.

“Hun huwelijk was al een tijdje ten dode opgeschreven”, zegt een kennis aan The Sun. “Om eerlijk te zijn ging het al niet zo goed toen ze de jackpot wonnen. Ze dachten dat het geld beterschap zou brengen. Maar het tegendeel is waar.”

Nieuwe levensstijl

Uit een recente studie blijkt dat winnaars minstens zes maanden nodig hebben om zich aan te passen aan de nieuwe levensstijl. De overgrote meerderheid is tegen die tijd ook al verhuisd naar een droomhuis.

Toch hebben ze het ook vaak moeilijk met hun nieuwe fortuin. Zo geven de meesten aan dat ze moeite hebben om hun nieuwe huis te bemeubelen en het helemaal te onderhouden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer