Links ziet u de Lotus in een glazen box in het Brusselse museum Autoworld. Rechts toont Ivo de gehandtekende single van 'No Time To Die' van Billie Eilish, die hij wist te bemachtigen door haar optreden op Pukkelpop.
Volledig scherm
PREMIUM
Links ziet u de Lotus in een glazen box in het Brusselse museum Autoworld. Rechts toont Ivo de gehandtekende single van 'No Time To Die' van Billie Eilish, die hij wist te bemachtigen door haar optreden op Pukkelpop. © Hendrikx Ivo / Mine Dalemans

Replica-auto uit James Bond-film van verzamelaar Ivo wordt plots geflitst in Puurs: “Terwijl die al vijf maanden in een museum staat”

Ivo Hendrikx verzamelt al jarenlang alles wat met James Bond te maken heeft. Een van de pronkstukken in zijn collectie is een Lotus, een replica uit de film ‘For Your Eyes Only’ met nummerplaat 00 - SEVEN die momenteel te zien is in een expo in het Brusselse museum Autoworld. De Genkenaar was dan ook verrast toen hij plots een boete kreeg omdat exact die wagen te snel had gereden in een zone 30 in Puurs. “En bewijzen dat er iets verkeerd is gegaan, dat blijkt geen sinecure”, vertelt Ivo. Maar Billie Eilish maakte het voorbije Pukkelpopweekend veel goed.

  1. Zo vergaat het klokkenluider van sportschool, jaar na Whatsappgroep van ‘pestende’ leraars: “Mogelijk moeten ze op 1 september opnieuw samenwerken”
    PREMIUM

    Zo vergaat het klokkenlui­der van sport­school, jaar na Whatsapp­groep van ‘pestende’ leraars: “Mogelijk moeten ze op 1 september opnieuw samenwer­ken”

    “Hij is misschien naïef geweest. Maar hij zou het wel opnieuw doen.” Een jaar geleden werden acht leerkrachten van de Hasseltse sportschool tegelijk geschorst, nadat een pak berichten uit hun Whatsappgroep ‘De 12' was gelekt. ‘Puur racisme, homofobie, discriminatie en bodyshaming’, stelde de advocaat van de klokkenluider. Vandaag kent iedereen zijn straf, al zijn er nog enkele leraars naar de Raad van State gestapt. Hoe blikt de bewuste klokkenluider terug op die periode? “Wat altijd onderbelicht is gebleven: mijn cliënt wilde het algemene pestgedrag op de werkvloer aankaarten”, zegt zijn advocaat Michiel Van Kelecom.
    Hasselt