Rechts: Eva Fosseprez is één van de ouders die misnoegd zijn om de uitspraak van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (links).
Volledig scherm
PREMIUM
Rechts: Eva Fosseprez is één van de ouders die misnoegd zijn om de uitspraak van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (links). © BELGA / Eva Beeusaert

Uitspraak Van Quickenborne zet kwaad bloed bij ouders die thuisblijven om te zorgen: “Ik word 30 uur per week betaald, terwijl ik 24 op 24 en 7 op 7 bezig ben”

De uitspraak van justitieminister Vincent Van Quickenborne (Open Vld) dat huisvrouwen “niet op kosten van de maatschappij” mogen thuisblijven, jaagt heel wat vrouwen, en mannen, de kast op. “Wat hij eigenlijk zegt, is dat iedereen die geen betaald werk doet in deze maatschappij beter zou gaan werken. Dat vind ik wraakroepend”, vertellen ze.

  1. “Niemand heeft ons of Ellie iets gevraagd”: ouders in shock na mogelijk grensoverschrijdend gedrag op jeugdkamp
    PREMIUM

    “Niemand heeft ons of Ellie iets gevraagd”: ouders in shock na mogelijk grensover­schrij­dend gedrag op jeugdkamp

    Het nieuws dat het parket Halle-Vilvoorde een onderzoek is gestart naar mogelijk grensoverschrijdend gedrag op een jeugdkamp, komt als een schok aan bij Stijn en Lise uit Londerzeel. Hun 6-jarig dochtertje zat in het bewuste groepje met de geschorste monitor. Ze waren compleet verrast toen ze op de laatste kampdag via e-mail op de hoogte werden gebracht door de organisatie. Het was het eerste en meteen ook het laatste dat ze zouden horen over de hele zaak. “Niemand heeft ook maar gevraagd of we iets opgemerkt hebben”, aldus de ouders. De organisatie zelf heeft de monitor in kwestie meteen geschorst.
    Londerzeel
  2. HET RAPPORT. Hoe is het met onze belastingen gesteld en met jouw pensioen? Zo presteerden de federale ministers de afgelopen 3,5 jaar

    HET RAPPORT. Hoe is het met onze belastin­gen gesteld en met jouw pensioen? Zo presteer­den de federale ministers de afgelopen 3,5 jaar

    Hoe presteerde de regering-De Croo de afgelopen 3,5 jaar? Om een volledig overzicht te krijgen wikken en wegen onze politieke journalisten Fleur Mees en Isolde Van den Eynde het beleid van de federale regering en geven ze elk belangrijk departement een uitgebreid rapport. Wie haalde er een buis, wie haalde het met de hakken over de sloot en hoe deed premier De Croo het? Hoe is het met onze belastingen gesteld en met jouw pensioen? Van de (weinige) uitblinkers over de ‘zesjes' tot de vier gebuisden: bekijk de rapporten hieronder in detail.