© EPA-EFE

WK ATLETIEK. Milanov zwaar teleurgesteld na onverwachte uitschakeling: “Heel het seizoen minstens 64 meter gegooid en nu dit...”

“Heel het seizoen heb ik 64 meter gegooid en net hier lukt het niet”, verklaarde een ontgoochelde Philip Milanov nadat hij zich op het WK ‘in Boedapest niet voor de finale van het discuswerpen had kunnen plaatsen.

Jeroen De Pauw

De enige Belg in de werpdiscipline kwam niet verder dan 63m00, terwijl voor een finaleplaats was 63m79 nodig. Hij eindigde zo pas 19de en enkel de top 12 ging door. Een stevige teleurstelling, want dit seizoen ging het heel wat beter voor Milanov. Hij gooide keer op keer boven de 64 meter en met een persoonlijk record van 67m26 had die kwalificatie-afstand geen probleem mogen vormen.

“De werpcirkel is hier erg snel. Er is niets mis mee, maar hij is wel heel snel en het lukte me niet me daaraan aan te passen. Bij mijn derde poging (een nulworp) ging het helemaal de mist in. Wellicht mist ik ook wat competitieritme op het hoogste niveau. Ik heb dit jaar maar twee silver meetings gedaan. Dit is alleszins een grote teleurstelling.”

© REUTERS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer