Gecrashte piloot uit Flying Doctors post foto van gehavend gezicht op Facebook

Anthony Caere (35), de West-Vlaamse piloot die te zien was in de reeks Flying Doctors, heeft zelf een foto op sociale media gepost waarop te zien is hoe erg zijn gezicht gehavend is na zijn vliegtuigcrash.

tg,mkm

“Beste vrienden. Zoals jullie wel al vernomen hebben ben ik onzacht uit de lucht gevallen...”, begint Caere zijn verhaal.

Sinds 2014 werkt hij in het Virunga Nationaal Park in Congo waar hij in opdracht van de Belgische prins Emmanuel de Merode over de jungle vliegt op zoek naar stropers.

Vorige vrijdag liep het grondigfout en stortte hij neer. “Kort na opstijgen deed er zich een probleem voor waaruit bleek dat we weinig kans hadden. Heb er dan maar alles aan gedaan om de talrijk aanwezige bevolking op de grond te vermijden en resoluut voor de bomen gekozen waar ik geen mensen zag. Leve de bananen want die blijken de impact wat te verzachten”, schrijft hij op Facebook.

“Als bij wonder kwamen mijn twee passagiers er redelijk goed uit en werd niemand op de grond geraakt of gewond.”

Ooglid aangenaaid

“Gelukkig maar een kleine twee uur brandstof aan boord zodat het explosiegevaar wat kleiner was.”

Hij botste bij de onzachte landing met zijn gezicht tegen de stuurknuppel, vandaar de verwondingen in zijn gezicht.

“Ik kreeg de eerste zorgen door Gregoir, een Belgische ingenieur en vriend die voor Virunga werkt. Nadien werd ik onder handen genomen in het hospitaal in Mutwanga waar ze alles netjes desinfecteerden. Barry vloog me over naar Nyankunde voor verdere zorgen. Daar werd mijn ooglid er terug aangenaaid.”

“Vrijdag volgde de repatriëring naar België waar ik zaterdagmorgen zonder verdere problemen aankwam. Ben in de beste handen in Gent momenteel. Mijn gezicht gaat er binnen enkele dagen af en ik krijg een nieuwe façade in titanium.”

Caene dankt tot slot het ganse Virunga-team en, zo zegt hij, neemt met spijt afscheid van zijn Cessna 206. Het vliegtuigje is immers klaar voor de schroothoop.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen