Professioneel natuurfotograaf James Roddie plaatste een Instagram-reel waarin hij wordt aangevallen door midges tijdens een van zijn klussen in Schotland.
Volledig scherm
Professioneel natuurfotograaf James Roddie plaatste een Instagram-reel waarin hij wordt aangevallen door midges tijdens een van zijn klussen in Schotland. © Instagram/james_roddie_photography

Levend buffet: Brits bedrijf zoekt vrijwilligers die 8 uur in zwerm muggen staan

Een Britse fabrikant van insectensprays zoekt vrijwilligers die acht uur buiten willen staan als levend buffet voor kleine muggen. Hiermee wil het bedrijf hun nieuwe product testen.

  1. Persoon die besmettingen met varkenslintworm in Lier veroorzaakte is geïdentificeerd

    Persoon die besmettin­gen met var­kenslint­worm in Lier veroorzaak­te is geïdentifi­ceerd

    Na uitgebreid en intensief brononderzoek heeft het Departement Zorg met zekerheid kunnen identificeren welke persoon de bron was voor besmettingen met varkenslintworm in basisschool Het Molentje in Lier. Het onderzoek heeft aangetoond dat de persoon al sinds de zomer van 2022 niet meer besmettelijk is en de varkenslintworm in het buitenland heeft opgedaan. Om de privacy van de persoon af te schermen, kan het Departement Zorg geen verdere details geven over hoe dit brononderzoek is verlopen.
  2. Tijgermug vestigt zich in ons land: hoe gevaarlijk is hij? “We moeten vermijden dat mensen lange mouwen en broeken moeten dragen in de zon”
    PREMIUM

    Tijgermug vestigt zich in ons land: hoe gevaarlijk is hij? “We moeten vermijden dat mensen lange mouwen en broeken moeten dragen in de zon”

    De Aziatische tijgermug is erin geslaagd om afgelopen winter te overleven in ons land. Dat hebben Sciensano en het Instituut voor Tropische Geneeskunde voor het eerst vastgesteld. Het insect is zich nu dus in ons land aan het vestigen, zeggen de instellingen. Hoe gevaarlijk is dat? Hoe herken je hem? En wat moet je doen als je er één tegenkomt? Marie Hermy, die als onderzoekster bij Sciensano de epidemiologie van infectieziekten door teken en muggen bestudeert, weet er alles van: “Het gevaar voor ziektes bij ons hangt af van hoe goed het beestje bestreden wordt.”