© REUTERS

Tiki-taka naar de titel: Spanje kroont zich tot wereldkampioen in het vrouwenvoetbal

Bibberen en beven tot de volledige 13 minuten extra speeltijd om waren, maar Spanje hield stand. Eén doelpuntje van Carmona Garcia was genoeg om de wereldtitel met 1-0 te veroveren. De Engelse leeuwinnen vochten als leeuwen, maar het tiki-taka-voetbal van de jonge Spaanse ploeg gaf de doorslag.

Jeroen De Pauw
Bron: BELGA

Spanje kwam op het halfuur verdiend op voorsprong dankzij een knap gekruist schot van Real Madrid-linksachter Olga Carmona Garcia. De Engelse doelvrouw Mary Earps was kansloos, 1-0. Spanje dicteerde de wet en kreeg twintig minuten voor tijd een uitgelezen mogelijkheid op 2-0. Op aangeven van de VAR ging de bal op de stip na handspel. Jennifer Hermoso stuitte echter op Earps. Engeland probeerde nog de bakens te verzetten, maar kon ook in de dertien minuten toegevoegde tijd niet meer gelijkmaken. Het bleef 1-0.

Voor Spanje was tot deze editie de beste WK-prestatie een stek in de achtste finales in 2019. Ook de Engelse vrouwen mikten op een eerste wereldtitel. The Lionesses deden tot voor dit jaar nooit beter dan een derde plaats (in 2015).

In 2019 werden de Verenigde Staten voor de vierde keer wereldkampioen na een 2-0 overwinning in de finale tegen Nederland. Op dit WK gingen de Amerikaanse vrouwen (FIFA 1) er verrassend in de achtste finales uit tegen Zweden (0-0, 5-4 na pen.). Zweden pakte zaterdag in Brisbane brons ten koste van gastland Australië (2-0).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Interlands