© Getty Images

Paars-witte transferhonger nog niet gestild: Delaney (Sevilla) op weg naar Anderlecht

Anderlecht is nog niet uitgeshopt. De Brusselaars staan op het punt om de Deense middenvelder Thomas Delaney (31) te huren van Sevilla. Daarnaast wordt Hannes Delcroix voor 3 miljoen plus bonussen aan Burnley verkocht en zullen er nog vertrekkers zijn.

jug, dige, pjc

Jesper Fredberg haalt graag spelers die ooit het Sevilla-shirt droegen. Kasper Dolberg, Ludwig Augustinsson en nu ook Thomas Delaney. De gesprekken met de 72-voudige Deense international en zijn club zijn vergevorderd en het gaat om een huur met een aankoopoptie. Als de ex-speler van Dortmund dit seizoen slaagt in het Lotto Park kan hij voor twee extra seizoenen tekenen. Bij Sevilla heeft Delaney nog een contract tot 2025, maar hij werd vorig seizoen al verhuurd aan Hoffenheim.

Kana Westerlo

De deal zou eerstdaags moeten afgerond zijn en daarna mogen er nog spelers weg. Dan wordt de uitleenbeurt van Marco Kana (21) aan Westerlo helemaal bespreekbaar en dat moet wellicht een verhuur zonder aankoopoptie worden. RSCA wil zelfs geen héél hoge aankoopoptie. Kristian Arnstad mag ook uitkijken naar een andere club, en wellicht ook Diawara. Ashimeru zal aan boord blijven, want zijn spierblessure zal nog een hele tijd aanslepen.

Anderlecht zal sowieso de kern nog uitdunnen. Daarmee is het al begonnen want Hannes Delcroix wordt verkocht aan Burnley. De linksvoetige verdediger legde al medische tests af bij de ploeg van Kompany en tekent voor 3 jaar tekenen bij de Premier League-club. Paars-wit krijgt een vaste transferprijs van 3 miljoen euro, plus 2 miljoen aan eventuele bonussen en een percentage op doorverkoop. De vraag is of er dan nog een nieuwe verdediger moet komen.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer